Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 22. Az év 143. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739425. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hálózatba kapcsolt negyedmillió jármű – jönnek az önvezetők

Hálózatba kapcsolt negyedmillió jármű – jönnek az önvezetők
Infovilág

Abból a célból, hogy a Scania a fenntartható szállítási rendszerek irányába mutató változás élén járjon, kidolgozta azt a stratégiát, amelynek középpontjában az eddiginél nagyobb energiahatékonyság, az intelligensebb és biztonságosabb szállítás, valamint az alternatív, megújuló üzemanyagok nagyobb arányú használata áll.

A változás kulcsfontosságú tényezője a hálózatba kapcsolhatóság, amelyet a Scania úttörőként széria-felszereléssé tett. Ma már világszerte a Scania több mint 50 000 ügyfele élvezheti a flottája teljesítményéről szolgáltatott részletes adatok előnyeit.

A hálózatba kapcsolhatóság jó lehetőséget kínál a szállítási rendszerben a pazarlás megszüntetésére, mivel a szolgáltatások okos kombinációja segít az üzemanyag-költségek csökkentésében; ez a kiadás ugyanis a fuvarozóvállalatok kiadásainak akár a harmadára rúghat. A hálózatba kapcsolt flotta óriási lehetőségeket kínál a folyamatok hatékonyságának növelésére azokban az iparágakban, amelyekben a Scania partnereinek ügyfelei tevékenykednek, mint például az építőipar, a városi közösségi közlekedés és az erdészet.

A másik gyorsan fejlődő terület az önvezető járművek technológiája, ahol a Scania a kommunikációs technológia egyik óriásával, az ugyancsak svéd Ericssonnal is együttműködik a nehéz-tehergépkocsik közötti vezeték nélküli kommunikáció fejlesztésében. Növeli majd az önvezetésben kínálkozó lehetőségeket, ha működésbe lép az Ericsson által fejlesztett 5G hálózat.

A Scania nemrég elnyerte azt a megbízást, amellyel megtervezheti a világ első, komplett, önvezető tehergépkocsi-konvojozási rendszerét Szingapúrban. A tehergépkocsik és az autóbuszok közötti megbízható kommunikáció révén a járművek közötti követési távolság biztonságosan csökkenthető, mérsékelve a légellenállást és az üzemanyag-fogyasztást. A hálózatba kapcsolhatóság továbbá valós idejű információk közlését is lehetővé teszi, amelyek az időjárási viszonyokra, az úton lévő akadályokra és más veszélyforrásokra hívhatják fel a vezető figyelmét.

Címkék