Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Zongoristák vetélkedője – Magyarországon lesz az előválogatás

Zongoristák vetélkedője – Magyarországon lesz az előválogatás
Infovilág

Klara Min (Kép: Lisa Marie Mazzucco)Klara Min számára Schumann Davidsbündler fiktív művészeti társasága volt a példa, amikor 2008-ban megalapította a New York Concert Artists & Associates szervezetét. A kiterjedt kapcsolatrendszerrel büszkélkedő NYCA célja a partneri együttműködés elmélyítése az ügynökségekkel, hangverseny-szervezőkkel és művészekkel. A zenészek által vezetett, a muzsikusok érdekében munkálkodó és a szakmai élet szereplőivel is együttműködő társaság a rendszeres találkozók mellett szép számmal szervez hangversenyeket is, amelyeken a fiatal zongoristák és hegedűsök legkiválóbbjai léphetnek színpadra a világ legrangosabb koncerttermeiben.

 

A szervezet ezúttal a budapesti Zeneakadémián, február 25-én tartja válogató versenyét. Ezt megelőzően, február 24-én 18 órától Klara Min művésznő a Régi Zeneakadémián ad szólóestet.

A KONCERT MŰSORA:

Chopin: Prelűdök Op. 28

Szkrjabin: Prelűdök Op. 11

Liszt: Szürke felhők

Liszt: 104. Petrarca-szonett

 

A dél-koreai Klara Min, aki a „Steinway-művész” cím birtokosa, számos alkalommal koncertezett Észak-Amerikában, Európában és szülőhazájában is. A világ legnevesebb hangversenytermeiben lépett fel. Olyan neves zenekarokkal játszott, mint a Hamburger Kammerphilharmonie, Münchner Kammerphilharmonie, Seoul Symphony Orchestra, Simphonieorchester Berlin, Manhattan Chamber Orchestra, Fairbanks Symphony Orchestra, American Chamber Orchestra, a Szentpétervári Állami Szimfonikus Zenekar. – A művésznő Fodrozódások a vízen című lemeze modern koreai kompozíciókat tartalmazott. A Chopin mazurkáit tartalmazó második albuma bekerült az American Record Guides által kiválasztott legjobb hat, 2013-ban készült felvétel közé. Egy további, a Steinway & Sons hanglemezkiadónál megjelent felvételen pedig Szkrjabin-műveket rögzített.

Címkék