Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Hatvani Ipari Parkba telepíti közép-kelet-európai logisztikai központját a Bosch

A Hatvani Ipari Parkba telepíti közép-kelet-európai logisztikai központját a Bosch
Infovilág

Daniel Korioth bejelenti a beruházást.Szabó Zsolt, a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár szerint a Hatvani Ipari Park képviselői három évvel ezelőtt keresték meg a Boscht, hogy felajánlják az újonnan létrehozandó ipari park legnagyobb egységét a német partner számára, és szerencsés módon az éppen terjeszkedési lehetőséget kereső cég azonnal vevő lett. A hosszú tárgyalássorozat lezárásaként ma aláírhatták a város és az ország számára egyaránt kiemelkedően fontos megállapodást.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megállapodást ismertető sajtóeseményen hangsúlyozta: a Bosch-sal létrejött megállapodás része az Ipar 4.0 elnevezésű kormányprogramnak, amely egyszerre kíván reagálni a patrióta amerikai politika, a Brexit, a kínai expanzió, illetve a digitális korszak bekövetkezte révén előállt új gazdasági-politikai helyzetre, és amelynek egyik sarkköve minden tekintetben világszínvonalú ipari parkok létesítése szerte az országban, kielégítendő a legkorszerűbb iparvállalatok hazai telephelyigényét. A Bosch a második ebben a sorban, a tavaly novemberben a pátyi ipari parkot választó svájci Kühne+Nagel után.

A Bosch magyarországi cégcsoportja az ország első számú termelővállalat-komplexuma, amelynek tíz vállalata összesen közel 14 200 alkalmazottat foglalkoztat, és tavaly 960 000 millió forint árbevételt generált, így összességében a harmadik legnagyobb hazai vállalkozás, amely a mai megállapodás szerint a következő hat évben minimum 60 millió eurónyi alkatrészt és más árut vásárol a magyar beszállítóktól.

A sajtótájékoztatón a tárcavezető azt is bejelentette, hogy tegnap véglegessé vált: a világ legnagyobb alapkezelője, a Blackrock is Budapesten nyit új innovációs központot, és ezzel a lépéssel megerősíti Magyarország szerepét a nemzetközi pénzvilágban.

Címkék