Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Orvosok, ügyvédek (és kaszinók?) számára is kötelező az online pénztárgép használata

Orvosok, ügyvédek (és kaszinók?) számára is kötelező az online pénztárgép használata
Infovilág

A piacvezető pénztárgép-forgalmazó ügyvezetője felhívta mindazok figyelmét, akiknek a jövő év elejétől online pénztárgépet kell használniuk, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra a gép megvásárlását.  – „A hatályos jogszabály szerint az 50 ezer forint állami támogatást csak azok kaphatják meg, akik az év végéig üzembe is helyezik az új típusú online kasszát” – mondta Novák.  Csakhogy: a forgalmazók adatai szerint üzembe helyezési kódot már sokan kértek, de a szolgáltatók nem sietnek a megrendeléssel.

Január 1-jétől már csak olyan pénztárgépet lehet üzembe helyezni, amelyik megfelel a legújabb előírásoknak. A régebbiek még öt évig üzemeltethetők.

Novák Zoltán szerint a közteherviselés azt jelenti, hogy mindenkinek adót és járulékot kell fizetnie, mert csak így lehet üzemeltethetők és fejleszthetők a közszolgáltatások. Ezért időszerű lenne bevonni nemcsak a szolgáltatókat, hanem az akár naponta sokszázezres bevételt elérő vállalkozásokat is.  „Nyilvánvalóan sokak érdekét sérti a további kiterjesztés, és ugyanennyien lobbiznak majd ellene, de szerintünk be kell vonni azokat a szakmákat is, ahol – hasonlóan a plasztikai sebészetekhez – jellemző a pénzek zsebbe fizetése… Ez orvosi praxis vagy ügyvédi iroda esetében akár több százezer forint is lehet.  Mindannyiunk érdeke, hogy ne legyenek kivételezett szakmák” – mondta az ügyvezető (pl. kaszinók – a szerk.).

Címkék