Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Betörőre kiabál a kamera

Betörőre kiabál a kamera
Infovilág

Az éppen az idén 20 éves amerikai Netgear tavaly mutatta be az Arlo biztonsági kamerák első sorozatát, amely azóta a gyakorlatban bizonyított, és számos szakmai elismerést kapott. A gyártó most a második nemzedéket képviselő, és továbbfejlesztett Arlo Pro kamerákkal jelentkezett.

A vezeték nélküli, a gyerekszobától kezdve a bejárati ajtón át a hátsó udvar kerítéséig bel- és kültéren egyaránt telepíthető, kompakt kialakítású, az időjárásnak ellenálló házban elhelyezett figyelőeszköz egyik újdonsága a hosszú üzemidejű és gyorsan újratölthető, 2440 mAó-s líthium-ion akkumulátor; természetesen AC adapterről is működnek az Arlo Pro kamerák, ha van konnektor a közelben.

A legapróbb részlet sem kerülheti el a széles, 130 fokos látószögű kamerák figyelmét, amelyek az új, RGB-IR night vision technológiának köszönhetően vaksötétben is látnak. Figyelmet érdemel: az éjjellátó üzemmódban készült felvételeken a látómező szélén, illetve a távolban végbemenő történések is élesen, részletgazdagon kivehetők. Infravörös mozgásérzékelőjükkel az Arlo Pro kamerák teljes látószögükben akár 7 méter távolságban is észlelnek minden aktivitást, és riasztást küldenek gazdájuk mobiltelefonjára. 

Az Arlo-felhőben futó, tanuló algoritmusok segítségével a kamerák rövidesen különbséget tudnak majd tenni emberek, autók, állatok, sőt, a szélben mozgó falombok között, így csak azokat az eseményeket fogják felvenni és jelenteni, amelyek a biztonság szempontjából valóban számítanak. Arlo felhőjében a Netgear ingyenes tárterületet is ad biztonsági kameráihoz.

Az amerikai gyártó továbbfejlesztette az Arlo Pro kameráihoz tartozó mobilalkalmazást is, amely nem csupán okostelefonokra, hanem Apple tévére is letölthető. Használói a többi között ütemezhetik a kamerák működését, távolról be- és kikapcsolhatják őket, fogadhatják az értesítéseket, élő videóközvetítést nézhetnek, illetve kezelhetik és megoszthatják a felhőben tárolt felvételeket.

Az egyik legizgalmasabb újítás: a kamerák kétirányú, élő hangkapcsolatra is képesek. Használójuk belehallgathat abba a térbe, ahol a kamera figyel, szólhat a többi között az otthon tartózkodó gyerekeihez (háziállatához), ls riasztás esetén rákiabálhat a besurranni készülő tolvajra, betörőre is.

Az Arlo Pro kamerák alapállomása egy több mint 100 decibel hangerejű, okos szirénát is kapott, amely mozgás vagy hang észlelésekor automatikusan is megszólalhat, de az okostelefonra letöltött alkalmazásból távolról is, egy pillanat alatt működésbe hozható.

Címkék