Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kicsi a HP Z2 Mini, de erős

Kicsi a HP Z2 Mini, de erős
Infovilág

A új modellnek köszönhetően a HP tovább erősíti vezető pozícióját a munkaállomásokat gyártó cégek között, hiszen eddig nem ismert olyan kategóriát mutat be, amely ötvözi a nagy teljesítményt, az eleganciát és a hatékonyságot.

A HP Z-sorozatába tartozó munkaállomások új szabványt teremtettek azok számára, akik a lehető legmagasabb teljesítményt várják el egy munkaállomástól. A Z240 SFF sikerére építve, a Z2 Mini munkaállomás teljesítményét tekintve kétszer olyan erős, mint a piacon jelenleg kínált[3] kisméretű számítógépek, és egyszerre akár hat képernyőt is képes támogatni. A Z2 Mini munkaállomást az olyan CAD-használók milliói számára tervezték, akik nem szeretnének a kis hardverméret miatt lemondani a halk működésről, a teljesítményről vagy a stratégiai fontosságú megbízhatóságról.

A Z2 Mini munkaállomás a legkülönbözőbb tervezési feladatok elvégzésére alkalmas, legyen szó akár a legkorszerűbb elektronikai készülékek, lakóházak vagy irodaépületek tervezéséről. A munkaállomás lelke az új generációs Intel® Xeon® processzor[4]. A képalkotásért NVIDIA grafikus kártya, a nagy méretű fájlok gyors kezelésért pedig a HP Z Turbo Drive meghajtó felel.

A helytakarékosság felértékelődésével egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan kisméretű munkaállomások iránt, mint amilyen a Z2 Mini. A hihetetlen kompakt kivitelű termék sokkal inkább hasonlít egy szuperszámítógépre a jövőből, mint egy mai pc-re. A nyolcszögletű forma a legegyedibb dizájn a HP-munkaállomások 35 éves történetében.

A HP Z2 Mini munkaállomás térségünkben decembertől már kapható lesz; javasolt ára 850 euró.


[1] Az olyan versenytárs munkaállomásokról 2016. október 3-ig elérhető nyilvános információk alapján, amelyekből legalább 1 millió darabot értékesítettek 2016. október 3-ig, és amelyek a következő jellemzőkkel bírnak: 3 liternél kisebb méret, dedikált grafikai meghajtó, Intel, Xeon, négymagos processzor, ISV által hitelesített alkalmazások, ECC memória.

[2] Azon, 2016. október 3-ig több mint egy millió értékesített darabszámmal rendelkező torony munkaállomások alapján, amelyek teljesítményét processzor órajelben mérik, ViewPerf 12 értékeléssel rendelkeznek, 4. vagy 6. generációs Intel processzorok vagy AMD Pro processzorok dolgoznak bennük, további jellemzőik pedig az integrált VESA konzol előkészítés, VGA, 6 darab USB csatlakozó, Windows Pro operációs rendszer és TPM.

[3] Azon Ultra Small Desktop kategória alapján, melyből a beszállítók több mint egymillió darabot szállítottak 2016. október 3-ig, és amelyek watton alapulnak és jellemzőik a 4. vagy 6. generációs Intel vagy AMD Pro processzorok, integrált VESA konzol előkészítés, VGA, 6 db USB csatlakozó, Windows Pro operációs rendszer és TPM.

[4] Többmagos technológia, mely bizonyos szoftvertermékek teljesítményét növeli. Nem minden vásárló és szoftverapplikáció élvezi feltétlenül ennek a megoldásnak az előnyeit. A teljesítmény és az órajel-frekvencia eltérő lehet az alkalmazások terhelésétől és a hardver, szoftver konfigurációk típusától. Az Intel számozása nem a nagyobb teljesítményt jelzi.

Címkék