Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IT-biztonsági fesztivál a budai MOM-ban

IT-biztonsági fesztivál a budai MOM-ban
Infovilág

Hazánkban is egyre többen kapcsolódnak be a figyelemfelkeltő kampányokba, hiszen a téma egyre égetőbbé válik, nemcsak cégek, szervezetek, intézmények, de magánemberek számára is. Az idén történt meg például a világ eddigi legnagyobb adatlopása, mikor a Yahoo rendszerét megtámadva, félmillió használó adatait lopták el; aktuális gond az okoseszközök hiányos biztonsága is.

A legtöbb európai országban – ekként hazánkban is –élénk és állandó a kereslet az IT-biztonsági szakemberek iránt. A kiberbiztonsággal foglalkozó Hunguard cég szakértői szerint szükség van rá, hogy az következő időszakban itthon is a lehető legtöbb szakember kapjon korszerű képzést, hogy részt vehessen a fenyegetett informatikai infrastruktúrák védelmének fejlesztésében, a hackerek és a kiberbűnözők támadásai elleni küzdelemben. Tavaly 22 ezer betöltetlen IT-állást tartottak számon országszerte – mostanra még többet.

A kiberbiztonság hónapja nemzetközi kezdeményezés kiemelt célja, hogy összegyűjtse a tehetséges informatikusokat és a szakma iránt érdeklődőket. Magyarországon a szakma fellegvára a Hacktivity IT-biztonsági fesztivál. A konferencia egyik érdekessége a élőben folyó kiscsoportos hackelési foglalkozás. A szakemberek elsősorban pályakezdőknek tárják fel az IT-biztonság világát, és kínálnak segítséget az alapvető készségek elsajátításában. A konferencia résztvevői megismerkedhetnek a Samsung, az iPhone készülékeinek a biztonságával.

Lengyel Csaba, a Hunguard szakmai vezetője elmondta, hogy az ilyen konferenciák azért is kiemelkedően fontosak, mert a szakma napról napra változik, és ahhoz, hogy fel lehessen venni a harcot a kiberbűnözőkkel, a legfontosabb a naprakészség.

Címkék