Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Piros ász? Ez tuti: árverseny a küszöbön

Piros ász? Ez tuti: árverseny a küszöbön
Infovilág

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) júliusi adatai szerint ma Magyarországon a feltöltőkártyás mobiltelefont használók havonta átlagosan  17 hívást kezdeményeznek, a hívásaik pedig átlagosan 102 másodperecig tartanak, havonta 29 percre rúgnak. Ugyanők átlagosan havi 3 sms-t küldenek. Ez a forgalom az NMHH adatai szerint – a szolgáltatók jelenleg elérhető feltöltőkártyás tarifáival – kivétel nélkül több mint ezer forintba, sok esetben havi több ezer forintba kerül.

A Vodafone Tutival havi 29 percnyi hívás és 3 sms elküldése a 19 Ft-os perc- és sms-díjjal alig több mint 600 Ft-os havi kiadás. Feltöltőkártya ingyen gényelhető a Vodafone honlapján és az tarifa már egyszeri ezer forint feltöltésével is kipróbálható mindennemű kötelezettség nélkül. A 2000 forintot meghaladó feltöltéseket a Tuti-csomaggal is 365 napig, az annál kisebbeket 30 napig lehet felhasználni.

A KSH legfrissebb adatai szerint a mintegy 11,7 millió magyarországi mobiltelefon-használó jó 40 százaléka, (mintegy 4,8 millió ügyfél, azaz a magyar lakosságnak csaknem a fele) használ feltöltőkártyát. Nagyon sokan ma is az egykori, kedvezőtlen feltételekkel működő csomagokat használják, és jóval többet fizetnek a most bejelentett 19 forintos percdíjnál. A Vodafone-ügyfelek között a feltöltőkártyások aránya 39,3 százalék.

A nem Vodafone-ügyfelek a kártyát akár számhordozással is megvásárolhatják, de a régi hívószámukat is megtarthatják a csomagváltáskor.

Az új szolgáltatás bejelentésekor újságírói kérdésre adott válaszból kiderült, hogy a Vodafone Tutit használók 4G-képes készülékükkel a mobilinternet szolgáltatást is igénybe vehetik a szolgáltató napi, egyszeri és megújuló adatcsomagjai formájában.

Ami meg a roamingot illeti: a feltöltőkártyás csomagokra is érvényes a kedvező „Európa hazai áron” opció. Ők az EU-ban, továbbá Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban és Törökországban (havonta 60 perc erejéig) ingyen fogadhatnak hívásokat és itthoni tarifával telefonálhatnak, küldhetnek sms-t a normál díjas hazai számokra.

Címkék