Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ifjúi lendület kütyüje: Alcatel Plus 10

Az ifjúi lendület kütyüje: Alcatel Plus 10
Infovilág

Az eNET a „digitális bennszülöttek”eszközhasználati jellegzetességeiről folytatott véleménykutatásának eredményeit ma délelőtt ismertette azon a sajtóeseményen, amelyen az Alcatel bemutatta a Plus 10 jelű, kettő az egyben multifunkciós tabletjét.

Első pillantásra nehéz volt eldönteni, hogy „letlap-e” vagy „tabtop” az Alcatel Plus 10-e. A barcelonai mobilvilág (Mobile World Congress) alkalmából debütált kettő az egyben multifunkciós kütyüt munkaeszköznek és szórakoztató központnak egyaránt ajánlja a gyártó, miként elhangzott: „mobil és dinamikus életvitelű egyetemisták, pályakezdők” számára. (Erről szól az a gerillavideó is, amelyet Alcatel márkanagykövete, az Animal Canibals készített egyetemistákkal.)

A Windows 10 operációs rendszerrel működő hibrid notebook egyaránt használható tabletként és a mágnessel hozzá csatlakozó billentyűzete révén irodai laptopként. A bemutató részvetői megtudhatták, hogy az Alcatelnek ez az első kettő az egyben készüléke, amely a billentyűzetbe beépített LTE SIM kártya-foglalatnak köszönhetően pillanatok alatt mobil adatközponttá lép elő, emellett egyszerre akár 15 eszköz (!) csatlakoztatható.

Szellemes megoldás, hogy a Plus 10 mágnesesen csatlakoztatható billentyűzetét önálló akkumulátorral látták el, így szükség esetén a táblagépet is képes tölteni. A billentyűzet tartóként is használható, a kijelzőt elfordítva médiaközpontként funkcionál, így szűk helyeken is, utazás közben kényelmesen használható. Néhány hasznos és a komfortot szolgáló kiegészítője: SD-kártya-olvasó, hagyományos és mikro USB-, illetve mikro HDMI-csatlakozó.

Az Alcatel Plus 10 kielégítheti azokat az eszközhasználati igényeket, amelyeket a tudósításunk bevezetőjében idézett Pintér Róbert és munkatársai a véleménykutatásukban felsoroltak. Kérdésünkre adott válaszból kiderült, hogy a termék már megjelent a hazai kínálatban, ajánlott ára 75 ezer forint.

Tekintettel arra, hogy az Infovilágot fölkérték a „letlap”/„tabtop” tesztelésére, munkatársunk nyomban fölrakta a szerkesztőségi próbapadra. Tapasztalatairól igyekszik mihamarabb beszámolni. Addig is néhány műszaki jellemzővel zárjuk ezt a tudósítást. A lelke az Intel Quad Core 1,92 GHz-es processzora, memóriája 32 GB ROM/2 GB RAM; első pillantásra soványkának látszik, ám mikro SD kártyával 64 GB-ra bővíthető; két akku szolgáltatja a nélkülözhetetlen energiát: a táblagépet 5830 mAó, a billentyűzetet 2580 mAó kapacitású áramforrás élteti, miáltal az üzemidő 8 óra körüli. A 10,1 hüvelyk átlójú HD IPS kijelző felbontása 1280×800 pixel, súlya rokonszenvesen 850 gramm.

Címkék