Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rolling Stones-koncertfilm: Havana Moon

Rolling Stones-koncertfilm: Havana Moon
Infovilág

A havannai fellépés a Rolling Stones tavaszi dél-amerikai turnéjának része volt, amely az América Latina Olé címmel futott. A kubai főváros volt a turnézáró helyszín, az 54 esztendeje alakult banda először léphetett fel Kubában. A Rolling Stonest és zenéjét a kubai kommunista vezetés évtizedeken át ideológiailag problémásnak, s egyenesen nem kívánatosnak tartotta.

A Rolling Stones pár nappal Barack Obama amerikai elnök történelmi jelentőségű látogatása után lépett színpadra. Obama látogatása csakúgy, mint a brit együttes ingyenes szabadtéri koncertje méltán tekinthető Kuba világra történő nyitásának.

Az óriási jelentőségű könnyűzenei eseményre rengeteg kubai és külföldi rajongó utazott Havannába. A koncertet a havannai Coliseo de la Ciudad Deportiva nevű arénában rendezték. A környékén egymillió rajongó hallgatta a koncertet

Ahogy elvárható volt, Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood és Charlie Watts kirobbanó formában játszott. Összesen 18 dalt adott elő az együttes a hatalmas videófalakkal bővített színpadon.

A rocktörténeti jelentőségű koncertet teljes hosszában rögzítették, az eseményről készült mozifilmet világszerte a szeptember 23-i hétvégén mutatják be. A „Havana Moon”-t a többszörös Grammy-jelölt Paul Dugdale rendezte, akinek a neve ismerős lehet a Stones-rajongóknak: ő készítette a veterán rockzenészek Hyde Park-i koncertjéről készült filmet is 2013-ban. Még előtte Martin Scorsese, Oscar-díjas amerikai filmrendező is készített filmet az együttes szerepléséről 2008-ban.

A kétórás előadásról forgatott film a többi között olyan klasszikus slágereket vonultat fel, mint a Jumpin' Jack Flash, az It's Only Rock 'n' Roll, a Gimme Shelter, a Brown Sugar és elmaradhatatlan Satisfaction.

A budapesti  Uránia Nemzeti Filmszínházban szeptember 24-én este hét órakor kezdődő premier után még október 7-én este fél kilenctől is látható lesz,  Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Szombathelyen, Debrecenben és Kaposváron is vetítik egy-egy alkalommal a „Havana Moon”-t, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A színes, 120 perces, angol koncertfilmben elhangzó számok teljes listája:

1. Jumpin' Jack Flash

2. It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)

3. Tumbling Dice

4. Out of Control

5. All Down the Line

6. Angie

7. Paint It Black

8. Honky Tonk Women

9. You Got the Silver

10. Before They Make Me Run

11. Midnight Rambler

12. Miss You

13. Gimme Shelter

14. Start Me Up

15. Sympathy for the Devil

16. Brown Sugar

Ráadásként hangzott el: 

17. You Can't Always Get What You Want

18. (I Can’t Get No) Satisfaction

Címkék