Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Okosotthon: biztonságot és kényelmet kínál

Okosotthon: biztonságot és kényelmet kínál
Infovilág

Dr. Peter Schnaebele.Dr. Peter Schnaebele hozzátette: "Ráadásul most első alkalommal mutatunk be egyszerre három, merőben új okosotthon-megoldást: a Bosch Smart Home 360 fokos beltéri kamerát, a kültéri figyelőkamerát és a kiemelkedő minőségű és tudású Twinguard levegőérzékelős füstriasztót”.

Beltéri kamera.Mi történik a házban, mialatt a tulajdonos távol van otthonától? Mit csinál éppen a házi kedvenc? Távolléte alatt is kapcsolatban akar-e maradni a családtagokkal? Az új Bosch Smart Home 360 fokos beltéri kamera a kültéri figyelőkamerával együtt az otthon teljes körű védelméről gondoskodik úgy, hogy a tulajdonos bármikor ránézhet a dolgaira. A titkosított helyszíni rögzítésnek köszönhetően a rendszer minden fontos eseményről felvételt készít: a 360 fokban (körben) látó kamera behúzható lencséje egyetlen gombnyomásra beszünteti működését, tiszteletben tartja a magánéletet.

A kültéri figyelőkamera szintén több egy egyszerű kameránál, hiszen egyetlen okos eszközben egyesíti a beépített világítást, a mozgásérzékelőket és a kaputelefont.

Kültéri kamera.

A Bosch Smart Home Twinguard – e kiemelkedő minőségű, levegőminőség-érzékelővel ellátott füstriasztó – használatával az otthon még biztonságosabb lesz. Professzionális dual ray technológiájának köszönhetően megbízhatóan érzékeli a veszélyes helyzeteket, kiszűri a téves riasztásokat. A Bosch sokéves professzionális tűzérzékelési tapasztalatán alapuló dual ray technológia eltérő hullámhosszokon működő LED-fények (infravörös és kék) segítségével érzékeli megbízhatóan a különböző méretű füstrészecskéket. A Twinguard kiegészítő levegőminőség-érzékelője az eredetileg tervezett vészhelyzeti eszköz helyett a napi segédeszköz szerepét tölti be. A szobahőmérséklet, relatív páratartalom és levegőtisztaság figyelésével segíti az otthoni levegőminőség javítását.

Twinguard füstérzékelő.A berlini IFA-n a Bosch Smart Home olyan új mozgásérzékelőt és kiegészítő füstérzékelőt mutat be, amely beilleszthető a Bosch okosotthon-rendszerbe és a Bosch okosotthon-alkalmazáson keresztül vezérelhetők. Füst észlelése esetén a füstérzékelő beindítja az eszköz szirénáját és az alkalmazáson keresztül üzenetben értesíti a tulajdonost. Egy kiegészítő funkciónak köszönhetően a sziréna akár a hívatlan látogatók elijesztésére is használható. A riasztást a Bosch okosotthon-mozgásérzékelője vagy a rendszer ajtó/ablak érintkezés funkciója indítja el. A Philips (Bosch-partner!) integrált világítási megoldásai villognak, ha a rendszer betolakodót vagy füstöt észlel. Mindezt a rendszerben található különféle eszközök együttes, összehangolt, intelligens működése teszi lehetővé.

A Bosch okosotthon-szituációkezelő az eddig ismertnél több lehetőséget kínál az összekapcsolt otthon irányításához. A rendszerben lévő elemek egyszerű összekötésével napi feladatokhoz nyújt támogatást: például a házból való távozáskor ellenőrzi, hogy megtörtént-e a fűtés, az elektromos készülékek és a világítás lekapcsolása. A Bosch okosotthon-rendszerének új szituációkezelője azáltal egyszerűsíti a napi rutinfeladatokat, hogy a tulajdonos egyetlen érintéssel tud aktiválni bizonyos szituációkat. Az előre programozott szituációk a rendszer összes eszközéhez beállításokat ajánlanak. Három standard előbeállítás választható: „Távozás”, „Érkezés” és „Pihenés”. Ez utóbbi kellemes otthoni fényeket és hőmérsékletet állít elő a Philips közreműködésével. Emellett saját, könnyen használható szituációk is létrehozhatók, melyekkel idő és energia takarítható meg, továbbá növelhető az otthon kényelme és biztonsága.

A központi kezelőegység. Az IFA-n a Bosch azt is bemutatja, hogy minként illeszthetők be a hálózatba kapcsolt háztartási készülékek a Bosch okosotthon-rendszerbe. A jövő év elejétől már lehetőség lesz arra, hogy az első Home Connect mosógépek, szárítók és mosogatógépek működtetése közvetlenül a Bosch okosotthon-alkalmazáson keresztül történjék. A Bosch okosotthon-rendszer egyetlen – folyamatos bővítés alatt álló – platformon keresztül teszi lehetővé az egyre nagyobb számú otthoni webbarát eszköz vezérlését. A berlini elektronikai fogyasztói vásáron bemutatott termékek fokozatosan jelennek meg a kereskedelmi kínálatban. Ez év végén már kapható lesz a Bosch okosotthoni füstérzékelő és mozgásérzékelő, a 360 fokos beltéri kamera és kültéri figyelőkamera. A jövő év elején a Twinguard levegőérzékelős füstriasztó. A szituációkezelő a Bosch okosotthon-alkalmazás ingyenes frissítéseként már e hónap végén mdegjelenik.

 

Címkék