Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hasznos, okos, olcsó újdonságok a berlini IFA-n

Hasznos, okos, olcsó újdonságok a berlini IFA-n
Infovilág

Az Alcatel POP 4 jelű LTE-táblagépe akár többszörös nyertes is lehet: könnyű, ellenálló és divatos külső borítása tökéletes összhangban áll belső értékeivel. Külön említendő a kiemelkedő teljesítményű processzora, a full HD, teljesen laminált IPS-kijelző, a Waves céggel közösen kifejlesztett MaxxAudio hangzásrendszere, ami egyedülálló hangminőséget kínál, legyen szó akár zenéről, filmekről, akár játékokról. A tablet képes csatlakozni a legmodernebb 4G LTE-hálózatokra is, ekként a nagy sebességet kívánó tevékenységek előtt is szabad a pálya. A POP 4 a jövő hónapban már megjelenik a kínálatban.

Természetesen a telefonok piacán is új eszközzel jelentkezik a mobiltelefonok klasszikus gyártója: újdonsága az Alcatel Shine Lite: fiatalos, divatos megjelenés és csúcstechnika pénztárcabarát áron.

A tetszetős készülék az eleganciáját az üveg és fém kiegyensúlyozott kombinációjának köszönheti, és miként az IFA-n elhelyezett tájékoztató árcéduláról leolvasható, nem egyészen 300 euróba (kb. 60 000 forintba) kerül. A készülék elülső kamerája az eddigi típusokénál erősebb vakut kapott, hogy tökéletes önarcképeket készíthessen a gazdája. Az okostelefon tervezői az eddiginél több, hasznos és újszerű alkalmazással gazdagították az app-ok választékát.

Miként az Infovilág tesztjeiből is kiolvasható, az Alcatel már eddig is nagy lépéseket tett a virtuálisvalóság-eszközök fejlesztése és támogatása felé; jó példa rá az idén megjelent IDOL 4S és IDOL 4 telefonja, amelyet VR-eszközzel együtt kínál.

A berlini IFA látogatói most megismerkedhetnek az Alcatel Vision-szettel, a hangot és képet vezeték nélkül megjelenítő virtuálisvalóság-eszközzel – ráadásul meglepően kellemes áron. Azért, hogy a lehető legtöbb, kiváló minőségű tartalomban gyönyörködhessen a készülék reménybeli használója, az Alcatel együttműködik a 360°-os kamerák piacának négy meghatározó szereplőjével, hogy együtt új, virtuális valóságot kiegészítő eszközöket tervezzenek és dobjanak piacra. Az újítások egyike az Alcatel kisméretű, könnyen használható kamerája, melynek segítségével bárki készíthet és megoszthat 360°-os képeket és videókat az IDOL 4, IDOL 4S vagy POP 4S okostelefonjával. A most bemutatott termékek és újítások csak megerősítik: az Alcatel elkötelezte magát a virtuális technológia mellett.

Legújabb, hordható okoseszközeit is bemutatta az Alcatel a német fővárosban; a termékcsalád a MOVE előnevet kapta. A MOVEBAND, például, olyan karperec, amellyel a mindennapi fizikai aktivitásunkat rögzíthetjük (lépésszámlálás, kalória, sebesség, alvási ritmus stb.). A MOVETIME WiFi okosóra segítségével bármikor fogadhatók a csuklónkra érkező mobiltelefon-hívások, emailek. A MOVETRACK apró, könnyen felszerelhető, GPS alapú követőeszköz, amivel biztonságban tudhatunk mindent és mindenkit, aki számunkra fontos, legyen szó gyermekről, idős hozzátartozóról, háziállatról, gépkocsiról. A MOVE Track&Talk a szülők számára ideális megoldás, mivel a beépített GPS- és telefonkapcsolat segítségével mindig tudható, hool tartózkodik a viselője, akár gyerek, akár felnőtt.

Címkék