Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécs a hajléktalanok szemével

Bécs a hajléktalanok szemével
Infovilág

Egy ismeretlen világ tárul fel a bécsi Shades Tours résztvevői előtt. A lelkes, hiteles és szakértő túravezetők a hajléktalanok rejtett világába kínálnak betekintést az érdeklődőknek. A vezetést személyes történetek gazdagítják, és arra is fény derül, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük azoknak, akik otthon nélkül maradnak az osztrák fővárosban.

Kép: ©Shades Tours _ Faruk Pinjo

A kezdeményezés természetesen nemcsak a résztvevők szociális érzékenységét növeli, hanem az idegenvezetők számára is hasznos, hiszen segíti őket a beilleszkedésben és visszavezeti őket a munkaerő-piacra. Munkájukért nem csupán fizetést kapnak, hanem önbizalmat is szereznek általa. A Shades Tours bécsi szociális intézményekkel is együttműködik, a többi között a városi iskolatanáccsal (Stadtschulrat) és a Bécsi Szociális Alappal (Fonds Soziales Wien).

A vezetéseket németül illetve angolul tartják. A túra nagyjából 2–2,5 óra hosszú, 15 euróba kerül fejenként és előzetes jelentkezéshez kötött. További információ a Shades Tours honlapján.

A bécsi hajléktalanokkal jó néhányszor foglalkozott az Infovilág - a hiteles hírportál; olvasóink figyelmébe ajánljuk ezt az írásunkat:  Lakni tanítják a hajléktalanokat, tessék kattintani!

Címkék