Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vajdahunyadvár: jubileumi nyári zenei fesztivál

Vajdahunyadvár: jubileumi nyári zenei fesztivál
Infovilág

Roby Lakatos.

A negyed évszázados jubileumát ünneplő rendezvény helyszíne a városligeti Vajdahunyadvár reneszánsz Károlyi udvara lesz. A fesztivál egyediségét a koncertek helyszínéül szolgáló különleges szépségű épületegyüttes és az egyedülálló különleges zenei program nemcsak itthon, hanem Európában is unikum.  

Polyák Lilla és Wolf Kati.

A sorozat nyitánya egy romantikus est Rossini és Mendelssohn remekműveiből a Szent István Király Szimfonikus Zenekar előadásában. A komolyzenét kedvelők júliusban hallhatják a MÁV Szimfonikus Zenekar Beethoven-estjét, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar barokk estjét, a Mendelssohn Kamarazenekar szerenádestjét, augusztus 1-jén pedig a Budapesti Vonósok Kamarazenekar előadását.

Miként tudósításunk bevezetőjében említtetett, fellép a fesztiválon a magyar hegedűvirtuóz világsztár, Roby Lakatos. A magyar cigányzene, a klasszikus és a jazz-muzsika egyedi bemutatójára lehet számítani tőle. Zenei csemege Orosz Zoltán harmonikaművész közös koncertje a több hangszeren játszó, fúvós Borbély Mihállyal. A dzsessz, a világzene, az argentin tangó, a balkán muzsika különleges, új értelmezést nyer zenéjükben.

A 100 Tagú Cigányzenekar.

A programból nem hiányozhat az egyik legsikeresebb hazai produkció, a Budapest Bár sem. A remek alapzenekarral fellép a többi között Kiss Tibor, Mező Misi; július 25-i koncertjükön filmslágerek, kuplék, táncdalok, híres nóták feldolgozása hallhatók.

A Budapest Bár teljes számban.

Július 28-án Polyák Lilla és Wolf Kati előadásában a legnagyobb világslágerek csendülnek fel. A fesztivál záróestje a 100 Tagú Cigányzenekaré.

Vajdahunyadvári hangverseny.

A koncertek alkalmával a közönség számára megnyitják az egyébként nem látogatható román kori kerengőt, amely persze szintén csak utánzat, miként az Alpár Ignác építész által alkotott épületegyüttes valamennyi objektuma. A Millenniumra épült Vajdahunyadvár jó évszázada már Budapest egyik kiemelkedő turisztikai látványossága.

A Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál részletes programja itt tanulmányozható, tessék kattintani!    

Címkék