Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ingyen hívhatják a magyar Viber-használó milliók egy héten át 100 ország valamennyi vezetékes és mobiltelefonját

Ingyen hívhatják a magyar Viber-használó milliók egy héten át 100 ország valamennyi vezetékes és mobiltelefonját
Infovilág

Atanas Raykov.Hazánkban most 2,7 millió Viber-használót érint az egyedülálló lehetőség, ám csakis azokat, akik magyar telefon-hívószámmal regisztráltak. A világra szóló (168 óra hosszat tartó) kedvezményt a telefonjukat külföldön használók is élvezhetik.

Néhány év alatt fejlődött a Viber a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazásává, és ma már kereken 754 millió – csak Közép-Kelet-Európában jó 33 millió – egyedi használója van. A zseniálisan megírt szoftnernek köszönhetően nem pusztán írott és hangos üzenetek küldésére, hanem hang- és videóhívások lebonyolítására is alkalmas. Népszerűségét mi sem bizonyítja ékesebben, mint az, hogy csupán a magyar viberezők 14 millió hívást kezdeményeztek, és összesen 890 millió üzenetet küldtek itthonra és a világ számtalan pontjára májusban.

Aki nem ismerné a gyakorlatilag ingyenes szolgáltatást, annak írjuk ide: az okostelefonra vagy számítógépre letöltött Viber-szoftver az internet közreműködésével találja meg a világ valamennyi viberezőjét. A Viber-hívek ingyen és közvetlenül (persze, tárcsázással) hívhatják egymást a világháló, mint elképzelhetetlenül nagy „telefonközpont” segítségével – ingyen. Azokat pedig, akik még nem jegyezték be magukat a szolgáltatásra, meglehetősen kedvező (viber out) percdíjjal hívhatják a Viber-használók.

Raykov/Райков a ma déli sajtóeseményen hangoztatta, hogy cége hazánkban a közép-kelet-európai térség egyik leglendületesebben fejlődő célpiacának tekinti, ezért vezette be – egy álló hétre – a „kóstolónak” szánt ajánlatot. A szoftver egyaránt működik iOS-, Android- és Windows-okostelefonról, Windows pc-ről és Mac-gépről. A szolgáltatáshoz elengedhetetlen a használandó eszközre telepített szoftver, valamint az internet-kapcsolat valamilyen formája, természetesen WiFi-vel is működik.

Most, hogy a Viber egyébként fizetős szolgáltatását egy hétre ingyenessé tettük a magyarok számára – mondta Raykov –, szeretnénk elérni, hogy a tízmilliós magyar népességnek ne csupán a negyede, hanem a másik háromnegyede is kipróbálja, megszeresse, használja a határokat nem ismerő Vibert. Emlékeztette az újságírókat arra, hogy az általa képviselt, az egész világon jelen lévő szolgáltató nemrég valamennyi platformján bevezette a beszélgetések és a hanghívások titkosítását (gyakorlatilag lehallgathatatlan a forgalom), és bemutatta a rejtett üzenetek lehetőségét is.

Elhangzott továbbá, hogy a Viber fontos szerepet tölt be az online közösségek kialakításában azáltal, hogy lehetőséget kínál családtagok, barátok, ismerősök közötti személyes, biztonságos kommunikációra. A Viber-felületeken közéleti szereplők, márkák és egyéb szervezetek is hatékonyan léphetnek kapcsolatba követőikkel.

A közép-kelet-európai vezérigazgató elmondta még, hogy mostani, magyarországi látogatásán „trendalkotó szereplőkkel és innovatív kis- és közepes vállalatokkal tárgyal stratégiai szövetségekről”.

Képek: Gyarmati László

Címkék