Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mobilszolgáltató lesz a DIGI – fekvencia-pályázati eredményhirdetés

Mobilszolgáltató lesz a DIGI – fekvencia-pályázati eredményhirdetés
Infovilág

A hatóság számára különösen fontos, hogy a frekvenciák értékesítésével újabb lendületet adjon a vezeték nélküli széles sávú szolgáltatások lefedettség- és kapacitásbővítésének, és ezáltal ösztönözze a mobilpiaci versenyt, hogy így legyen biztosított minden állampolgár számára az infokommunikációs javakhoz való hozzáférés egyenlő esélye.
A pályázat eredményhirdetésén elhangzott még: az elnyert frekvenciák szabad felhasználásúak; a hatóság nem írja elő, hogy mire kell használniuk őket a nyerteseknek, arra viszont kötelezi őket, hogy valóban használatba vegyék. Evégett a nyerteseknek két éven belül ki kell kérniük a rádióengedélyt, illetve négy éven belül használatba is kell venniük a blokkokat.

Ryszka Sambor, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója újságírók előtt kijelentette, hogy „a megszerzett frekvenciák hozzásegítik a DIGI-t ahhoz, hogy még jobb minőségű és nagyobb kapacitású, hang- és adatátviteli szolgáltatás nyújtására alkalmas mobilhálózatot építsen ki”. A DIGI mobilhálózata jelenleg is épül: tavaly a fejlesztés előkészületei és a hálózat rádiós tervezése zajlottak, az idén már a bázisállomások épülnek, hogy a szolgáltatás mielőbb megkezdődhessen. A DIGI bízik abban, hogy a magyarországi vezetékes távközlési piacon elért sikereit a mobilpiacon is meg tudja ismételni, modern technológiára épülő kiemelkedő minőséggel és fogyasztóbarát árazással. A hazai telekommunikációs piacon a DIGI fejlődését jól érzékelteti, hogy 2015-ben ötvenezerrel növelte ügyfelei számát, a televíziós szolgáltatások piacán pedig 24%-os piaci részesedést ért el.

Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a most elnyert 2×30 MHz-es frekvencia tartománynak köszönhetően a Vodafone Magyarországon is megkezdheti a felkészülést a minden eddiginél gyorsabb mobilszolgáltatásokat hozó technológiákra. Az új, 18 évre elnyert frekvenciakészlettel immár a Vodafone rendelkezésére áll a legnagyobb spektrumkészlet Magyarországon; belátható időn belül megnyílhat az út új, innovatív szolgáltatások bevezetésére, valamint a lakossági és vállalati ügyfelek mainál is rugalmasabb kiszolgálására, köztük a vállalati vezetékes szolgáltatások erősítésére.

Címkék