Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szupergyors WiFi-router okosotthonokba

Szupergyors WiFi-router okosotthonokba
Infovilág

A Netgear háromsávos, frekvenciánként négy csatornát kínáló R8500 Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Routere akár 5,3 Gb/mp (1000 + 2166 + 2166 Mb/mp) hálózati sebességre képes, ami abszolút rekordnak számít az otthoni útválasztók mezőnyében, és bőven elég ahhoz, hogy a család minden tagja egyidejűleg filmet nézzen, zenét hallgasson, fájlokat töltsön le, böngéssze a webet, képeket osszon meg és online játékba merüljön.

Már napjainkban is átlagosan 12 digitális eszköz – mindenekelőtt okostelefon, tábla-számítógép és laptop – csatlakozik a vezeték nélküli hálózatra háztartásonként a MarketLab észak-amerikai felmérése szerint, és a következő években, a dolgok internetének (IoT) elterjedésével ez a szám várhatóan gyorsan továbbnő.

A Netgear 1,4 GHz-es, kétmagos processzorral meghajtott, következő generációs Nighthawk X8 WiFi routere hosszú távon is támogatja a vezeték nélküli hálózatra csatlakozó eszközök folyamatosan növekvő számát, és 802.11ac Wave 2 csúcstechnológiájával (például multi-user MIMO-val) a meghökkentő használói élménnyel lepi meg azokat, akik kimagasló teljesítményt és hatósugarat várnak el „online életük” támogatásához.

A Netgear négy-négy belső és külső antennával szerelte fel a Nighthawk X8-at; a frissen szabadalmaztatott aktívantenna-technológia felerősítik az útválasztóhoz kapcsolódó eszközökről érkező WiFi-jelet, így hatékonyan egyensúlyban tartja a küldő és a fogadó oldal jelerősségét, egyszerre növeli a hatósugarat és az átviteli sebességet.

Miután sokan régi típusú WiFi-eszközöket is használnak az újak mellett, ronthatják a vezeték nélküli hálózat teljesítményét. A háromsávos Nighthawk X8 SmartConnect szolgáltatása ezt a problémát is megoldja, mert a gyors és a lassú eszközöket intelligens módon a számukra legmegfelelőbb WiFi-csatornába tereli. Nemcsak a nagy átviteli sebességet támogató eszközök működnek gyorsabban ennek köszönhetően, hanem még a régebbi típusú WiFi-eszközök is jobban teljesítenek.

A Nighthawk X8 segítségével eszközönként és alkalmazásonként a használó is meghatározhatja a vezeték nélküli hálózat forgalmát. A kétsávos útválasztók esetében az élő videóközvetítés és az online játék adatforgalmának például osztoznia kellett a sávszélességen, a háromsávos routeren külön csatornán futhatnak, kétszer gyorsabban. Dynamic QoS képességével a Nighthawk X8 maga is felismeri az alkalmazásokat és az eszközöket, és ennek alapján rangsorolja hálózati forgalmukat, hogy minden használónak folyamatosan a legjobb minőséget szolgáltassa.

A gyártó hat Gigabit Ethernet LAN-porttal is ellátta a Nighthawk X8-at, kettőnek a sávszélessége összevonható. A használók így például otthoni, hálózatra csatlakoztatott tárolójukról, például a két Ethernet-portos Netgear ReadyNAS-ról is gigabitesnél nagyobb sebességgel játszhatják le a 4K HD felbontású videókat, vagy nagyméretű fájlokról is pillanatok alatt készíthetnek biztonsági mentéseket vezeték nélküli hálózatukban. 

Címkék