Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sok a gond az andoridos Samsung és a Lenovo mobilokkal – a legmegbízhatóbb az iPhone

Sok a gond az andoridos Samsung és a Lenovo mobilokkal – a legmegbízhatóbb az iPhone
Infovilág

A Blancco diagnosztikai szoftverének segítségével a mobiltelefon-társaságok évente készülékek millióit vizsgálják meg, az ily módon összegyűlt tapasztalatok, adatok pedig feltárják a hibák okait. Az okostelefonok leggyakoribb hibáiról szóló első negyedévi jelentésből kiderült: az android operációs rendszerrel működő készülékek minősége nem tud lépést tartani az Apple termékeivel.

Az iPhone-oknak ugyanis a negyedénél, az androidos készülékeknek viszont 44 százalékánál észlelhető műszaki probléma. Különösen sok a gond a Samsung Galaxy S6, a Galaxy S5 és a Lenovo K3 modellekkel; esetükben észlelték a a problémák 19 százalékát.

Eközben a Google folyamatosan növeli előnyét: az IDC adatai szerint minden 100 eladott készülékből 83 Android, 14 iOS és 3 Windows operációs rendszeren fut (forrás: IDC, 2015. augusztus).

„Az Android ellentmondásos operációs rendszer – szögezi le a felmérés kapcsán Pat Clawson, a Blancco Technology Group ügyvezetője. Miközben a legnagyobb piaci részesedésű mobil operációs rendszer, aközben kiderül, hogy a vele szerelt készülékek teljesítménye gyakorta elmarad iPhone-ok mögött; még a népszerű androidos készülékeket is összeomló alkalmazások jellemzik.

A szakember szerint érdekes lesz látni, hogy a fenti képet megváltoztatják-e majd az idei új modellek – például a Samsung S7 és az LG G5, valamint a tervezett iPhone 7.


A jelentés további megállapításai:

– Az iPhone modellek közül az iPhone 6 és az iPhone 5s esetében fordul elő a legtöbb hiba.
– Európában és Ázsiában a készülékek egyik legfőbb hibaforrása a Dual SIM.
– Az androidos készülékek 77 százalékán szoktak alkalmazások összeomlani.
– Az androidos összeomlások számottevő része biztonsági alkalmazásokhoz kapcsolódik.
– A legtöbb készülék Ázsiában (55%) romlik el; az észak-ameriki arány 27, az európai 35 százalék.
- A garanciális javításra visszavitt készülékek többségének nincs megállapítható műszaki problémája, ez az arány Észak-Amerikában a legmagasabb (73%), melyet Európa (65%), majd Ázsia (45%) követ.

Címkék