Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gyere ki a zöldbe! – családokat hív a Danubius

Gyere ki a zöldbe! – családokat hív a Danubius
Infovilág

Az idén a magyar természet napján, május 22-én a hívja a családokat a zöldbe a Danubius Hotels Group. A fenntartható, felelős, környezetbarát zöld szállodai kultúra kialakításában élenjáró szállodavállalat örömmel csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország kezdeményezésére létrejött jeles nap rendezvényeihez. A magyar természet napja az egész társadalom közös ünnepe, felhívja a figyelmet természeti értékeink fontosságára, védelmére és tiszteletére.

Élj környezettudatosan, pihenj a zöldben! – ezzel a felszólítással hívja a családokat a Danubius a budai Feneketlen-tó gyönyörű környezetébe. A múlt években megismert legnépszerűbb aktivitások mellett az idén újdonságokkal gazdagodik a zöldnap programja. Főszerepet kapnak a Danubius Bubbles Club sárkányai és a mókás történetükből nemrég megjelent meséskönyv, a Sárkánykalandok, 1. – A bükfürdői kalamajka is.

A Budai Parkszínpadon Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes koncertje szórakoztatja a család apraját-nagyját, kihagyhatatlan játékos erőpróbát kínál a Magyar Olimpiai Bizottság „5 próba Rióba” programja. A népszerű arcfestés és buborékfúvás mellett a kíváncsiak megtanulhatják, hogyan lehet egy kidobásra ítélt tisztítószer-flakont  telefontartóvá változtatni, üdítős dobozokból süteményformákat varázsolni, műanyag palackokból madáretetőt készíteni.

A zöldszemlélet-formálást a fogyasztói szokások veszélyeiről összeállított „Tükörben a világ” kiállítás szolgálja majd, a Klímamentő tábla az emberiség jövőjét fenyegető, világméretű felmelegedést szemlélteti.

A természet védelmét szolgáló rendezvény – természetesen – ingyenesen látogatható délelőtt 10-től délután öt óráig. 

Címkék