Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Csodanyomtatók és pillekönnyű, tündérkarcsú noteszgépek

Csodanyomtatók és pillekönnyű, tündérkarcsú noteszgépek
Infovilág

Nyomtatva szép az élet – derült ki ma délelőtt a HP Magyarország exkluzív sajtóbeszélgetésén. És persze az is, hogy az 1939-ben garázscégként alakult, ám mintegy másfél évtizeddel később már az amerikai Szilícium-völgy alapítójaként emlegetett, és azóta is a technológiai innováció egyik motorjaként számon tartott Hewlett-Packard az utóbbi évtizedben elszenvedett botladozásai ellenére is képes volt a megújulásra. A mostanában az átlagember számára mindenekelőtt nyomtatóiról és hordozható személyi számítógépeiről (laptopjairól) ismert világcég az okostelefon-gyártástól sem riad vissza. Igaz, ez utóbbi inkább phablet (tehát valamivel nagyobb, mint a hagyományos okosmobilok, ám kisebb, mint a széles körben ismert tábla-számítógépek), és kezdetben inkább vállalati, professzionális használatra ajánlja a HP, semmint marokra fogva nézegetésre, bizdergálásra.


Tehát: nyomtatva szép az élet. Mayer János, a Hewlett-Packard Magyarország Kft. technikai konzulense, termékmenedzsere feketén-fehéren, de leginkább színesben, lézer- és tintasugaras nyomtatók formájában bebizonyította: lehet és kell is takarékosan, versenyképesen olcsón nyomtatni a HP printereivel, csupán meg kell találni, ki kell választani a sok közül az igény(ek)nek legmegfelelőbbet.

Mayer János (a szakmában ő a Janó, sőt, „a Jani” is – tekintettel elképesztően alapos tudására) ma bebizonyította, hogy a HP profi nyomtatói is meghökkentően élethű színmegjelenítést, költségtakarékos üzemeltetést, kiemelkedő energiahatékonyságot és biztonsági funkciókat kínálnak, mintegy újraértelmezve a nyomtatást. Kiemelendők az új márkanévvel – HP PageWide – jelölt nyomtatócsalád, valamint a jól ismert, itthon is jól bevált Officejet és Laserjet továbbfejlesztett típusai.

Szépen megkomponált videókból, kézzel fogható, működtethető termékek és a szakember meggyőző magyarázatábólkiderült, hogy a HP az utóbbi években újraértelmezte az irodai tintasugaras nyomtatást. Az eredmény: a kis- és középvállalkozások számára kifejlesztett, ám példásan profi, hamisíthatatlan tintát alkalmazó megoldások által – a lézeres technológiához képest – akár a felére csökkentik a nyomtatási költségeket. Akár dalolható: tintával szép az élet.

A HP PageWide tintasugaras nyomtatói az irodai nyomtatást forradalmasították a legkülönfélébb igényekre szabható technológiájával. Bizonyíték: a megjelenésük óta 140 milliárdnál több, kiemelkedő minőségű oldalt nyomtattak velük világszerte. Mayer János fölhívta a figyelmet arra is, hogy az újdonságokat nem kötelező megvásárolni: havonta, nyomtatott lapszám alapján, szerződéses konstrukcióban is elérhetők, megkaphatók ezek a gépek. Emellett a legkényesebb alkatrészre, a nyomtatófejre hároméves garanciát kínál a cég. A HP a biztonságra is kiemelt figyelmet fordít: a printer-felügyelet része a titkosítás, a monitorozás, jelentéskészítés.

Még a tintasugarasoknál maradva: az OfficeJet Pro sorozat tagjait (különös tekintettel a 8000-es típusra) csomagajánlatok formájában kínálja a gyártó a jól kalkulálható költségtervezés céljából, miközben megfizethető, nagy teljesítményű, professzionális színes nyomtatókhoz jutnak az ügyfelek.

Természetesen a HP sem mond le a lézer-technológiáról; legújabb LaserJet-jei nyomdai minőségű színvilágot és csábítóan jó árú fekete–fehér nyomtatást kínálnak. A szakértő hangoztatta: „az eredeti HP-lézertonerek JetIntelligence-technológiája az iparág legfejlettebb nyomtatási megoldását kínálják, gyors, egyszerű és okos megoldásokkal teszik igazán hatékonnyá az üzleti folyamatokat”.

A HP legújabb nyomtatóiról itt tekinthető meg a videó, tessék kattintani!

Fanfárokra és piros szőnyegre nem volt szüksége Siskovits Dávidnak, a magyar HP termékmenedzserének ahhoz, hogy kellő újságírói kíváncsiság közepette bejelentse a világ legvékonyabb noteszgépének érkeztét. Neve: HP Spectre (fenti képen), amelynek CNC-forgácsolással készült alumíniumháza mindössze 10,4 milliméter magas. Súlya a konfiguráció függvénye,1100 gramm körüli, agya és lelke az Intel Core i5 és i7 processzora (tehát nem M-jelű, ami a hordozható masinákra jellemző), full HD felbontású; Corning Gorilla üveggel erősített kijelzője13,3 hüvelyk átlójú, alig észlelhető keretű. A világhírű dán gyártó, a Bang & Olufsen hangszóróival, akár 512 GB SSD „merevlemezzel”, 8 GB-os munkamemóriával szerelik és kínálják. Külön figyelmet érdemel a fizikailag két részre osztott, hibrid akkumulátora, amely akár 570 percen át működteti a masinát. A laptop csatlakozói között három, teljes értékű USB Type-C aljzat (kettő Thunderbolt-képes) kedveskedik a használónak.

Valamivel kisebb, ám 4K felbontásra képes képernyővel készül az ugyancsak pompás formájú és az előzőhöz hasonlóan vékony (12,4 milliméter) EliteBook Folio. A készülék súlya nem éri el az ezer grammot. Profi biztonsági rendszerrel készül (mindenekelőtt munkára), ráadásul zsanérja 180 fokban nyílik, asztalra teríthető. Siskovits Dávid fölhívta a bemutató vendégeinek figyelmét arra, hogy a gép a Windows 10 kézmozdulatainak értelmezésére alkalmas touchpadet, továbbá Thunderbolt 3-képes két USB-C aljzatot kapott. A Folio irigylésre méltó teljesítményét a hatodik generációs Intel Core M vPro processzor garantálja; a mikroprocesszort és a grafikus kártyát ventillátor nélküli hűtés tartja biztonságos hőmérsékleten. A Folio noteszgépet közös munkára, a Skype for Business használatára alkották.

Elite X3 dokkolóban.A HP „nagy dobása”, a világ első, kifejezetten üzleti használatra alkotott táblagépe, az Elite x2 1012 mindössze 8,1 milliméter vékony, nem egészen ezergrammos terméke – jelentette be a termékmenedzser. A12 hüvelykátlójú, teljesen HD-kijelzővel, beépített, állítható támasztékkal ellátott tablet esze a hatodik generációs Intel Core M vPro processzor; természetesen ez is SSD-háttérárral készül, monitora állja a „kiképzést”: Corning Gorilla Glass 4 üveg. Az alumínium készülékházon Thunderbolt 3 és az USB-A aljzatok kínálják magukat. A gép szükség és igény esetén 4G LTE-modullal is bővíthető. A programok és alkalmazások elindítására is alkalmas HP Active Penje programozható, tervezői bluetooth alapú App Launch funkcióval gazdagították.

És ha ennyi nem lenne elég a boldogsághoz, Dávid barátunk még elmondta: az Elite x2-höz két, teljes értékű, fizikai billentyűzet is vásárolható, az Advanced Keyboard modell a touchpadbe épített NFC-érzékelővel, illetve saját okoskártya-olvasóval teszi még biztonságosabbá a használatot. Vezetékes, illetve vezeték nélküli dokkolójával könnyen csatlakoztatható külső eszközökhöz is.

Kiegészítésképpen tekintsék meg itt az Elite-masinákról szóló videót! 

Címkék