Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Túl jól ment a soruk az osztrákoknak a demokráciában – szélsőjobbos elnökjelölt a Burgnál

Túl jól ment a soruk az osztrákoknak a demokráciában – szélsőjobbos elnökjelölt a Burgnál
Infovilág

Főleg az ügyben, hogy kifelé ki képviselje az országot. Az FPÖ-politikus sikerének másik kulcsa az iszlámellenesség. Pedig aki minden menekültben iszlám terroristát lát, az a félelmet kéri fel tanácsadónak. A mostani közhangulatot egy hónap alatt aligha lehet megfordítani Ausztriában. Ez nemcsak a javarészt jobbra fordult sajtón múlik, hanem azon is, hogy milyen választ adnak az osztrákok arra: tényleg a tekintélyelvű nacionalizmust akarják ismét?

Másik cikkében a Der Standard azt írja a Jobbikon belül kezdődött tisztogatásról, hogy főleg Novák Elődöt tekintik az ultrák zászlóvivőjének a szélsőjobbosnak és antiszemitának számító párton belül. Az alelnök egy tüntetésen elégette az uniós zászlót és állítólag a háttérből ő irányítja a nyíltan neonáci kurucinfót.

Ám Vona Gábor két éve hiába hirdette meg a cukiságkampányt, a párt nem tud felzárkózni a Fideszhez. Ennek elsősorban az az oka, hogy Orbán sok kérdésben maga is radikális politikát folytat, kerítéssel zárja el az országot, gyakorlatilag eltörölte a menedékjogot a menekültek számára. Száműzte az EU-lobogót a középületekről, növeli mozgásterét – nem kis részben persze brüsszeli pénzekből.

Vona rájött, hogy jobbról nem tudja előzni a kormányfőt, de egy-két elégedetlent talán képes elhódítani tőle. Ám nem szakított az ultraradikálisokkal sem, hiszen olyan polgármestereket akar megtenni alelnöknek Novákék helyébe, akik a polgárőröket ráeresztik a menekültekre, piszkálják a romákat és a nincsteleneket. Akik a gyakorlatban bizonyítják radikalizmusukat.

 

 

 


 

Címkék