Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Defibrillátorral bővült a bécsi biciklisrendőrök felszerelése

Defibrillátorral bővült a bécsi biciklisrendőrök felszerelése
Infovilág

A lényeg: amikor hirtelen szívhalál miatt érkezik segélyhívás a mentőkhöz, nem csupán mentőautót küldenek, hanem rendőrautót is riasztanak. Ha a rendőrök előbb érnek a beteghez, mint a mentők, azonnal megkezdik az újraélesztést. A gyors beavatkozásnak azért van óriási jelentősége, mert szívleállás esetén igen rövid idő alatt gyors ütemben csökken a beteg túlélési esélye. A „Polizei First Responder” kezdeményezésnek köszönhetően eddig jó 160 ember életét sikerült megmenteniük a bécsi rendőröknek.

Harry Kopietz, a tartományi parlament elnöke, Gerhard Pürstl, a tartományi rendőrség vezetője és Markus Winnisch, a Puls Egyesület vezetője adja át a mini defibrillátorokat a bécsi rendőrség biciklis járőreinek.  (Foto: David Bohmann / PID)Az egyesület és a rendőrség együttműködésének következő lépéseként három biciklisrendőr felszerelését bővítették mini defibrillátorokkal. Akárcsak a hagyományos méretű készülékek, ezek a kicsik is könnyen kezelhetők, és hangutasításokkal vezetik végig a használójukat az újraélesztés lépésein.

Akkor sem kell kétségbe esni, ha nincs a közelben ilyen készülék. A mellkas közepére kifejtett erős és gyors nyomásokkal kell fenntartani a beteg vérkeringését. A szakemberek mindenkit megnyugtatnak: egy dobogó szívet ezzel soha nem lehet megállítani, ellenkező esetben viszont életmentő lehet. 

Címkék