Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. június 2. Az év 154. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739436. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szarvasűzők: Bosch-futóünnep

Szarvasűzők: Bosch-futóünnep
Infovilág

A váltófutás az idén is csodálatos tájakon át vezetett és bár a szervezők újrarajzolták a verseny útvonalát, a varázslatos Bükk ösvényeit nem hagyták ki. Annál inkább szerették volna megóvni a futókat az autóktól és a szmogtól, ezért az Eger–Szilvásvárad szakaszt kivették a programból.

Az idei verseny újdonsága, hogy ötfős csapatok is indulhattak, így az átlagosnál felkészültebb futók akár fél maratoni távokat is teljesíthettek a Szarvasűzők versenyen. „Nem csupán beszélek róla, hanem csinálom is. Csapatban futok, ahogy csapatban is dolgozom. Ez a Bosch ereje…” – jelentette ki Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetője.

A Szarvasűzők váltófutóverseny hat részből, azon belül pedig összesen 12 szakaszból áll négy újraindítási ponttal. A 83 kilométeres távot minden évben különböző nehézségű szakaszokra osztják, így mindenki talál felkészültségének és erejének megfelelőt. Az április 9-én teljesített váltófutást hagyományosan szarvasjelmezbe öltözött helyiek indították, akik bottal ütötték Bonifác nyomát. Őket követte aztán a teljes mezőny, a változatos vonalvezetésű, nehéz és könnyebb részekkel is tarkított úton. A verseny a futás öröméről és a természet szépségeiről szólt, és persze a csapatmunka is hangsúlyt kapott.

Címkék