Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Atlantisz gyermekei: vízi show a Fővárosi Nagycirkuszban

Atlantisz gyermekei: vízi show a Fővárosi Nagycirkuszban
Infovilág

Fekete Péter, a MACIVA igazgatója, miniszteri biztos elmondta: két hete négy kamionnyi technikai felszerelés érkezett a cirkuszba, az építés csaknem éjjel-nappal zajlott, hiszen a hatalmas csőrendszer, a 12 motor és a több ezer csavar milliméternyi pontosságú beállítást kíván. Az egész manézs hatalmas medencévé alakult át ez idő alatt, ami ugyanakkor száraz előadóhellyé is tud változni nyolc hidraulikusan emelkedő és süllyedő lapnak köszönhetően.

„Új otthonról álmodunk, a műsor hat játszási hónapja alatt teszteljük, gondolkozunk azon is, milyen modern színpadtechnikát építsünk majd a leendő cirkuszépületünkbe – közölte Fekete igazgató. – Jelenleg nincsenek süllyesztőink, csapdáink, zsinórpadlásunk, így számos produkció bemutatására nem alkalmas a mostani ház.

Az Atlantisz gyermekei című műsorban az orosz–ukrán társulat kiegészül magyar művészekkel is, Kristóf Krisztiánnal, Demjén Natáliával és a Teibler-csoporttal.

Kristóf Krisztián „úriember zsonglőr” produkcióval készül: cilinder, szivar, asztal, székek, táncos lányok és egy autó segítségével. Legutóbb 2009-ben lépett porondra a Fővárosi Nagycirkuszban, a 120. jubileumi gálán. Azóta megjárta Japánt, Kínát, Orosz-, Spanyol-, Olasz- és Franciaországot is, nemzetközi rangos fesztiválok művésze volt. Érdekességként megjegyezte: 1987-ben, tizenhét éves artistanövendékként részt vett a fiatalok cirkuszfesztiválján Párizsban, 27 évvel később pedig már díszvendégként hívták meg ugyanoda.

Címkék