Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ügyfélbarát biztosítók – az Aegon és a Mapfre a legjobb

Ügyfélbarát biztosítók – az Aegon és a Mapfre a legjobb
Infovilág

A Netrisk.hu első alkalommal rendezte meg a közönségszavazást, amelyet az érdekeltek, az érintettek, azaz maguk a biztosítók is fontosnak tartottak, ekként azzal is támogatták, hogy kérték ügyfeleiket: osztályozzák őket, derüljön ki, miért szeretik vagy nem szeretik a szóbanforgó társaságot (vagy társaságokat, hiszen nem kevesen vannak, akik egynél több biztosítónál ügyfelek).

Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója a ma déli díjátadáson a többi között hangoztatta, hogy az ügyfelek tudják, tapasztalják: kemény verseny zajlik a szakmában, a biztosító társaságok mindent bevetnek/elkövetnek azért, hogy ügyfeleik kedvében járjanak, és ne csupán megtartsák, hanem bővítsék is hatókörüket – miközben a „torta” mérete nem változik, csak a szeletek lesznek/lehetnek egyre karcsúbbak…

A véleménykutatás fontos eredménye, hogy az ügyfelek az ügyfél-központúságot várják el a biztosítóktól, olyan bánásmódot, szolgáltatást, mintha csak „az az egyetlen ügyfél lenne a legfontosabb”. Az értékelés további szempontja volt még az ügyintézés, az ügyfél-tájékoztatás, az ügyfélmegtartó képesség és a kárrendezés minősége.

Ma kiderült, hogy kik a legjobbak. A nagyok között a sorrend: Aegon, Allianz, Posta. A kis és közepes társaságok három legjobbja: Mapfre, Vienna Life, K&H.

Érdekesség: pusztán néhány századnyi az eltérés a nagyok és kicsik osztályzatai között. A két csoport átlag-osztályzata 3,21 volt; a nagy társaságokat 3,24-re, a kicsiket 3,17-re értékelték az ügyfelek, akik egyébként meglehetősen jó véleménnyel vannak az ügyfélszolgálatokról, elégedetlenek viszont a hűséges ügyfelek pozitív megkülönböztetésével.

Címkék