Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Orlai Produkció: Őszi szonáta – tavasszal

Orlai Produkció: Őszi szonáta – tavasszal
Infovilág

Március 28-tól látható a pesti Thália Mikroszínpadán Ingmar Bergman Őszi szonáta című műve: Eva a karácsonyra haza hívja évek óta nem látott anyját, Charlotte-ot; férjével, Viktorral nagyon készül a találkozásra. Az elismert és gazdag zongoraművésznő nem tudta, hogy Eva maga mellé vette másik leányát, a fogyatékos, Helenát, akit még ő helyezett el egy intézetben… Van mit megbeszélniük az ünnepek alatt. Anya és lánya szeretetre vágyva küzd egymás elismeréséért, megértéséért, tiszteletéért. – Az előadás Ingmar Bergman 1977–78-ban készült híres filmjének forgatókönyve alapján készült. Az előadásban Udvaros Dorottya, Radnay Csilla, Széll Attila és Fodor Annamária szerepel, Vörös Róbert rendezésében.

Frederick Knott Várj, míg sötét lesz! krimijét április 1-jén mutatják be a Belvárosi Színházban; a rendező Novák Eszter, főszereplők: Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Nagy Dániel Viktor.

Három idegen férfi találkozik egy üres lakásban. Keres valamit, ami a háziaknak nem mond semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér. Mi ez a valami, és miért olyan fontos, azt csak ez az egy szereplő tudja. Mindenkinél kiszolgáltatottabb azonban a hamarosan hazaérkező háziasszony, a gyanútlan Susy, akit még a látása sem segít abban, hogy felismerje az egyre növekvő veszedelmet. Bravúros szerepjátékok egész sorával próbálják a bűnözők kiszedni belőle azt, amiről fogalma sincs. Igazi macska–egér-játszma kezdődik…

A darab számtalanszor aratott nagy sikert a világ színpadain, az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmváltozat pedig örök klasszikus.

Hernádi pont: április 8-án látható Hernádi Judit zenés estje zenekari kísérettel a Belvárosi Színházban. A rendező: Pelsőczi Réka. Hernádi Judit, a főszereplő mondja: „Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind ami vagyok. És már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz. Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól!”

Címkék