Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

ProDay: az IT-biztonságról ingyen

ProDay: az IT-biztonságról ingyen
Infovilág

Elméletileg mindenki célpont: a „névtelen” internet-használó éppúgy, mint bármely vállalat, intézmény, szervezet informatikája. A támadással egyaránt sérülhet a hardvereszköz, az információ, esetenként még a használó is. A támadót néha nem is egy távoli országban kell keresni, hanem akár a szomszéd asztalnál. Hatékony védelmi megoldásokra tehát kivétel nélkül mindenkinek szüksége van, a kérdés már csak az, hogy egy adott feladathoz milyen eszközt, megoldást célszerű kiválasztani?

A kérdésre minden bizonnyal választ kapnak az érdeklődők, érintettek február 5-én ProDay rendezvényen a Dürer-kertben (Budapest, XIV., Ajtósi Dürer sor 19–21.). A programok reggel 9 órakor kezdődnek és este hatig tartanak. Aki szeretne részt venni az esemény, az itt jelentse be magát.

A ProDay szervezői, rendezői a védekezés információs szakadékát szeretnék áthidalni azzal, hogy bemutatják a defenzív (védekező) és az offenzív (támadó) technológiákat. A foglalkozások lehetőséget kínálnak arra, hogy az érintettek megismerjék a hagyományos védelmi megoldásokat, illetve a legkorszerűbb penetrációs és sérülékenység-vizsgáló) szoftvereket is. A látogatók egyszerre lehetnek tudatos célpontok és a vizsgálatot elvégző (etikus) hackerek. A rendezvényen nemzetközileg ismert szakemberek tartanak előadásokat és gyakorlati bemutatókat a legnagyobb IT-védelmi rendszerek gyártóinak szakértőivel együtt. Szó lesz majd automatizált penetrációs keretrendszerekről (Mikael Le Gall), az adatszivárgás megelőzésről (Alexei Lesnykh), az új generációs hálózat- és végpontbiztonsági megoldásokról (Sophos), a webalkalmazások és tűzfalak sérülékenységéről (Imperva), a jogosultságkezelésről (Entrust).

A MySec Talk kerekasztal-beszélgetésen dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője, dr. Krasznay Csaba (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), dr. Muha Lajos (kiberbiztonsági szakértő) és Rónaszéki Péter (MySec Talk) közösen értékeli az információbiztonsági törvény (Ibtv) hatását.

Címkék