Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mindenki karácsonya a szegény gyerekeknek

Mindenki karácsonya a szegény gyerekeknek
Infovilág

Jövő szerdán déli egy órától remény szerint vidám gyermekek népesítik be a budapesti WestEnd City Center egyik mozitermét, ahol kivételesen nem filmet vetítenek, hanem hangulatos karácsonyi műsor részvevői lehetnek. Édességeket és egyéb finomságokat kapnak a télapótól. A meghívott gyerekek budapesti és Pest megyei iskolákból, gyermek- és anyaotthonokból érkeznek. Hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott gyermekek számára teszik szebbé az ünnepet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogatói. Legtöbbjük csak ezen az egy délutánon tapasztalhatja meg a karácsony melegségét, meghittségét, és csak itt kap karácsonyi ajándékokat.

A jó hangulatról a Budapesti Operettszínház művészei gondoskodnak. Kékkovács Mara, Simon Boglárka és Peller Károly musicalekből énekelnek részleteket. Közben dolgoznak az arcfestők is: ecsetjük nyomán a gyerekek mese- és rajzfilmhősökké változhatnak.

A karácsonyi csomagokat a Gyermekmentő Szolgálat legnagyobb és egyik legrégebbi támogatója, az OTP Bank, továbbá a WestEnd City Center és a Metro Kereskedelmi Kft. tölti meg ajándékokkal. A rendezők ezúton is köszönetet mondanak az Anonimus Kiadónak, a Semes Kóser Pékségnek, Chipita Hungary Kft.-nek, a Metropolnak, a Penny Girlnek, a Penny Market Kft.-nek, a Kovács és Szalay Sütő és Édesipari Kft.-nek és a LEGO Store Budapestnek, hogy ajándékaikkal gazdaggá és emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata – a WestEnd City Center támogatásával – éppen negyedszázad óta minden évben megtartja a „mindenki karácsonyát”. 

Címkék