Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A DH nagy dobása: tőzsdére lép a cégcsoport

A DH nagy dobása: tőzsdére lép a cégcsoport
Infovilág

A részvényértékesítés november 20-án délután két óráig tart a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban. Régely Károly, a Concorde vezérigazgatója bejelentette: a részvényvásárlásból származó pénzből legfeljebb 2508 millió forinttal megemelik a mindenekelőtt ingatlanforgalmazással foglalkozó cégcsoport alaptőkéjét. A részvényeladás egyébként három nap után bármikor lezárható, ha a jegyzések mennyisége alapján a forgalmazó és az értékesítő részvényes indokoltnak látja.

Guy és Doron Dymschiz, a Duna House csoport társ-vezérigazgatói és alapító társtulajdonosai a csoport és a Budapesti Értéktőzsde sajtótájékoztatóján a budapesti BankCenterben. (Kép: MTI foto, Kovács Attila felvétele.)

Ezzel kapcsolatban a Concorde Értékpapír Zrt. vezérigazgatója megjegyezte: ha a kereslet úgy alakul, akkor a (maximált 4250 Ftáron) nyilvánosan értékesítendő 180 ezer pakett mennyisége akár 600 ezerrel növelhető a zártkörű eladásra szánt 820 ezerből. Régely hozzátette: a kereslet függvényében a Duna House összesen egymillió tőzsdei részvényén felül még 100 ezret (green shoe formájában) forgalomba hozhatnak (a társaságnak összesen hárommillió-hatvanezer a törzsrészvénye), ekként a teljes értékesítési bevétel 765 millió–4675 millió forintra becsülhető.

Katona Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója magyarázatként hozzáfűzte, hogy „a tőzsdére vitel és a nyilvános értékesítés azért válik el időben egymástól, mivel a jelenleg zártkörű részvénytársaságként működő vállalatcsoport a Polgári Törvénykönyv szerint csak akkor alakulhat át nyilvános rt.-vé, ha belép a tőzsdére; a cégbírósági eljárás a belépés és a nyilvános értékesítés kezdete között zajlik le”.

Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House csoport társtulajdonosa és társ-vezérigazgatója újságírók előtt a többi között elmondta:

a cégcsoport ingatlanközvetítési ügyletszámai még a válság idején is évről-évre növekedtek, a társaság tavaly már kereken 9500 ingatlan-tranzakcióban közvetített. Emellett független szereplőként a lakáshitel-közvetítésben is a magyar piac vezetőjévé lépett elő, kiváló kapcsolatokat ápol a hitelintézetekkel, amit jól szemléltet, hogy tavaly a Duna House csoport 18 milliárd forint lakáshitel kihelyezésében és ötmilliárd forint értékű lakástakarék-szerződés megkötésében közvetített.

A vezérigazgató hangsúlyozta: a növekedés mellett a Duna House csoport nyereségesen működött, a cég növekedése hatékonysággal és az eredményességgel párosult. A reménybeli részvényeseknek szólt az üzenet: a vállalatcsoport az adózott eredménynek csaknem a felét osztalékként fizette ki, és ebbéli eltökéltsége változatlan.

Dimschiz leszögezte: „Célunk, hogy a magyarországi fejlődést folytassuk, és regionális szereplővé váljunk. Ezt szolgálja a parkettre lépésünk is”.

A tőzsdére lépést bejelentő sajtóeseményen elhangzott még, hogy a Duna House csoport részvényei személyesen, illetve meghatalmazott útján jegyezhetők, emellett egyes forgalmazóknál lehetőség van telefonon, e-mailben, vagy telefaxon, illetve online módon történő jegyzésre is. A jegyzés feltétele, hogy a magánszemély vagy gazdálkodó szervezet rendelkezzék értékpapírszámlával valamelyik forgalmazónál, részvényjegyzési nyilatkozatát leadja, és az abban megjelölt darabszámú részvény maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára átutalja a jegyzési nyilatkozat leadásakor, de legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig. Az első kereskedési napot a BÉT jelöli ki, miután sikeresen lezárult az értékesítés.

A mai sajtótájékoztató prezentációja itt megtekinthető, tessék kattintani!

X X X

Ma kezdődik a Duna House részvényjegyzése

Frissítés: 2015. november 9. Ma megkezdődött a hazai lakóingatlan- és lakáshitel-közvetítői piac meghatározó szereplője, a Duna House Holding Nyrt. részvényeinek nyilvános értékesítése. A részvényjegyzéssel magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek vásárolhatják meg a társaság részvényeit, a részvények maximum ára 4250 forint. A részvények a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban jegyezhetők.

A Duna House csoport részvényértékesítésének fő célja a tőkebevonás, hogy a társaság a jelenlegi kedvező piaci környezetben regionális akvizíciókon keresztül is tovább fejlődhessen.

A társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos egyidőben, az első kereskedési naptól kezdheti majd meg a kereskedést. E napot a társaság kérelmére a BÉT jelöli ki, az értékesítés sikeres lezárását követően. 

X X X

(MTI, 15:34) A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) októberben 7,1 milliárd forintos napi átlagforgalommal forogtak a részvények, ami közel 27 százalékkal több az egy évvel azelőttinél. A tőzsdetagok rangsorát a Concorde Értékpapír Zrt. vezette, a második és a harmadik helyen az Equilor Befektetési Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. állt – közölte a tőzsde ma a honlapján…Fontos esemény volt továbbá októberben, hogy a Waberer's és a Duna House részvényeit a tőzsde fölvette a terméklistájára.

Címkék