Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Divatbabákkal a veszélyeztetett gyermekekért

Divatbabákkal a veszélyeztetett gyermekekért
Infovilág

A különleges és egyedileg felöltöztetett egyedi babákat magyar kiválóságok, közismert és népszerű személyek „fogadták örökbe”, mert egyetértenek, azonosulnak a céllal: felhívni a figyelmet a világ veszélyben élő gyermekeire. Ada, Ábel Anita, Balla Eszter, Csemer Boglárka, Dobó Kata, Erdei Zsolt, Farkasházi Réka, Für Anikó, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Horgas Eszter, Liptai Claudia, Marozsán Erika, Osvárt Andrea, Ördög Nóra, Vajna Tímea, Risztov Éva, Tenki Réka, Trokán Nóra és Udvaros Dorottya - mindannyian a magyar UNICEF kezdeményezése mellé álltak.

A világban naponta még mindig 16 ezer gyerek hal meg, mert nem jut tiszta vízhez, élelemhez, gyógyszerhez. Fegyveres konfliktusok sújtotta területen 230 millió gyerek él, tavaly már 30 millió menekült gyermekről tudtak a nemzetközi szervezetek. Magyarországon minden 10. gyerek érintett a bántalmazás valamilyen formájában. 

A „Benned élő gyermek” kollekció a nagyközönség számára november 10–20. között tekinthető meg a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén (Budapest, V., Erzsébet tér 7–8.). A kampány időszakában online adományozásra van lehetőség az ENSZ gyermekszervezetének (unicef.hu) weboldalán.

A kampány záróeseménye jótékonysági árverés lesz ugyancsak a Kempinskiben, november 20-án. A kampány és az aukció révén összegyűlt pénzt az UNICEF a veszélyben lévő gyerekek megsegítésére fordítja tiszta víz, terápiás élelmiszer, gyógyszer, oktatás és védelem formájában. 

Címkék