Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IBM-RRC Hungary: célkeresztben az adat

IBM-RRC Hungary: célkeresztben az adat
Infovilág

Ma sajtóbeszélgetésen jelentették be az érdekeltek, hogy az IBM Magyarország kibővítette az RRC Hungaryvel a disztribútori szerződését, amely immár a teljes termékportfólióra kiterjed. A két cég együttműködése 2008-ban kezdődött, az RRC infrastruktúra üzletága azóta kínál IBM-hardvereket viszonteladó partnereinek. A mostani megállapodással az IBM és az RRC a meglévő, sok éve sikeres üzleti kapcsolatára épít.

Miután az IBM az új stratégiája szerint egyben, megoldásként kezeli a hardvert és a szoftvert, az RRC Hungary is átalakította a szervezeti struktúráját, csak az IBM-mel foglalkozó csoportot hozott létre hardverhez és szoftverhez egyaránt értő szakemberekből, továbbá „csomagmegoldásokban” gondolkodó értékesítőkből, akiket oktatási, pénzügyi és logisztikai csapatok támogatnak. Ezzel a szervezeti átalakulással is hangsúlyozza a cég, hogy a teljes IBM-kínálattal új piacok felé nyit.

Az RRC szakemberei az IBM hardvereihez kötődően eddig is bővítették szoftveres kompetenciáikat, összességében több mint 120 szakmai vizsgán vannak túl, valamint négy további szakértőt is felvett a cég. Folyamatosan oktatásokkal fejleszti munkatársai tudását, sőt, a partnereiét is – adattárházi, Smart City- és IoT-megoldások okán.

X X X

Az IBM elsősorban disztribútorokon és viszonteladó cégeken keresztül értékesít a magyar piacon. Hardvertermékek, infrastruktúra vonatkozásában ez a megközelítés már jól bevált, a gyártó ezt a stratégiát alkalmazza szoftvermegoldásainak értékesítésében is.

Az új disztribúciós megállapodással a magyar piacon immár két, hardver- és szoftvertermékeket egyaránt képviselő IBM-disztribútor tevékenykedik. A várakozások szerint az RRC-vel folytatott együttműködés kiszélesítése nagyságrenddel növelheti meg az IBM szoftverüzletágának üzleti teljesítményét hazánkban.

Az RRC Hungary és az IBM Magyarország együttműködésének kiterjesztése összhangban áll a gyártó stratégiájával, amely az egyes, különálló termékek helyett a megoldásokat állítja középpontba.

Disztribútorként az RRC Hungary mostantól az IBM szoftverekből is a teljes választékát kínálja a magyar piacon, elsősorban az új, adat jellegű projektek megvalósításához szükséges eszközökre összpontosítva, miután a következő generációs megoldások központi eleme, alapja az adat.    

Az új nagykereskedelmi megállapodás a magyar felhőpiac változására, fejlődésére is válaszol. Az IDC adatai szerint 2013-ban a nyilvános felhőszolgáltatások piaca – az előfizetések, valamint a professzionális és a tanácsadói szolgáltatások díját is beleszámítva – 71 százalékkal, a magánfelhő-ágazat 70 százalékkal bővült Magyarországon; tavaly további 63, illetve 23 százalékos növekedést regisztráltak ezen a területen. A teljes felhőpiac mérete 2014-ben meghaladta a 10 milliárd forintot. Az idén az IDC további 53, illetve 45 százalékos növekedésre számít.

Címkék