Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Idegbecsípődés ellen termálvíz

Idegbecsípődés ellen termálvíz
Infovilág

Orvosi ismeretek nélkül is tudható, hogy rajtuk keresztül jut célba az érzékszerveinktől induló információ. Az idegi eredetű fájdalom kisugárzik, így nemcsak egyetlen testrészt érint. Ekként a becsípődés a fájdalom és zsibbadás minden fajtáját képes előidézni.

Gerinctorna.


Mindenekelőtt a becsípődött testrész sajog nagyon, szúr, zsibbad gyakran nem csupán az érintett terület, hanem még a környéke is. Előfordulhat, hogy egy időre mozgásképtelenné válunk a fájdalomtól, amely időnként testünk távoli területére is kisugárzik.

Ha már megtörtént a baj, célszerű kerülni a hirtelen mozdulatokat – ha egyáltalán képesek lennénk rájuk. Semmiképp se próbáljuk „helyre rázni” az idegszálat! Az első órákban a pihentető testhelyzet javasolt, mindeddig, míg elviselhetővé enyhülnek a tünetek. Nyugodtan használjunk fájdalomcsillapítót, vagy hasonló hatású kenőcsöt! Amint képesek vagyunk a mozgásra, óvatosan próbálkozzunk vele, olyakor segíthet a becsípődött idegszál „kicsípődésében”.

A hideg és a meleg külön-külön és váltogatva is csodákra képes. A meleg serkenti a véráramot, lazítja az izmokat, oldja a görcsöt, sok esetben elégséges kezelésnek bizonyul. A hideg a gyulladás csökkentésében segíthet. Kezeljük a fájdalmas területet hideg és meleg hatások váltogatásával, vagy termálvizes fürdővel! Mozogjunk kíméletesen, ússzunk, vagy vegyünk igénybe fizikoterápiát! A professzionális masszázs is sokat segíthet.

Elviselhetetlenül erős, vagy gyakran visszatérő fájdalom esetén azonban mindenképp kérjük szakorvos véleményét!

Messzi földről jönnek hozzánk vendégek (egyre többen visszatérők), hogy élvezzék a világhírű termálvizeinket, gyógyerejüket megtapasztalják, kihasználják. Mi, helybéliek ugyanakkor alig vagy nem elégszer élünk e nagyszerű lehetőséggel. Sok más egészségügyi probléma mellett az idegbecsípődésre is gyógyír a mélyből feltörő természeti kincs. A hazánk legnagyobb folyójának nevét őrző szállodalánc gyógy- és wellness-központjaiban gyógyvíz, gyógytornász, masszőr és számtalan kezelési lehetőség várja a gyógyulásra vágyó, vagy az egészségüket megőrizni szándékozókat, akár néhány órára is.

Masszázs.

A health spa resort besorolású szállodák – Budapesten a Margitsziget és a Helia, vidéken a Hévíz, az Aqua, a Sárvár és a Bük – kiemelkedően nagyszerű hatású gyógyvizekkel, magas színvonalú szolgáltatásokkal, képzett szakemberekkel segítenek megszabadulni a betegségek, az életkor okozta egészségügyi problémáktól – köztük az idegbecsípődéstől is.

 

Október 10.: a magyar fürdőkultúra napja

Minden év októberének második szombatja a magyar fürdőkultúra napját; az idén október 10. Ez alkalommal a a hazánkban is egyre népszerűbb szaunázás, a szaunakultúra áll a figyelem középpontjában.

A Magyar Fürdőszövetség ajánlására a fürdőkultúra napján a hazai fürdők szabadon dönthetnek a helyileg szervezett programokról, a nyitva tartásról és az aznapi belépődíj-kedvezményekről. Sok helyen különleges szauna felöntések, szaunaszeánszok várják a látogatókat. Számos fürdő a nagyközönség és az iskolások részére is tart előadásokat a témához kapcsolódóan vagy szervez idegenvezetést a fürdőkben.

Az idén minden eddiginél több, 47 fürdő csatlakozott a magyar fürdőkultúra napjához. Az egyes fürdők programjai a szövetség weboldalán, illetve facebook oldalán (Csobbanj velünk) tanulmányozhatók.

 

Címkék