Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mától Windows 10: leg, leg, leg – jogtiszta elődökre ingyen letölthető

Mától Windows 10: leg, leg, leg – jogtiszta elődökre ingyen letölthető
Infovilág

A Windows 10 (WinTen) merőben új és sajátos megközelítését adja a hagyományos Windows-rendszereknek: megjelenése a számítástechnika új, minden eddiginél személyesebb korszakának kezdete. Nemcsak az teszi egyedivé, hogy ingyenes, hanem az is, hogy több mint ötmillió használó jelzését, véleményét vették figyelembe a redmondi szoftverkovácsok a fejlesztésekor, továbbá szolgáltatásként áll rendelkezésre, vagyis folyamatosan frissül a megjelenő újdonságokkal és biztonsági frissítésekkel.

A Windows 10 – alkotói szerint – az eddigi legbiztonságosabb Windows. Számos eszközön – így a többi között pc-n, tábla-számítógépen, telefonon, Xbox One és HoloLens eszközön – kínálja a Windows-élményt, és az eddigieknél, elődeinél gyorsabb. A Windows 10 néhány újdonsága:

· Microsoft Edge – vadonatúj böngésző, amely az elődeinél személyesebb élményt, gyorsabb válaszidőt, nagyobb hatékonyságot kínál eszköztől függetlenül.

· Xbox-integráció – az integrált Xbox-alkalmazással, a Game DVR-rel a játékosok elmenthetik, megoszthatják és utólag szerkeszthetik is játékaik legemlékezetesebb pillanatait, barátaikkal többféle eszközön is kezdeményezhetnek új játékokat, sőt, otthonukban akár az Xbox One konzolról a Windows 10-et használó tabletjükre vagy pécéjükre is áramoltathatják a játékot.

· Start – A Windows 7 vagy 8 operációs rendszert használók számára ismerős lesz a Start menü és a Tálca, amely a leggyorsabb hozzáférést biztosítja a felhasználó számára legfontosabb tartalmakhoz.

„Biztosak vagyunk abban, hogy azok a használók, akik kipróbálják a Windows 10-et, ugyanazt fogják megtapasztalni, mint a Windows Insider program ötmillió résztvevője: a Windows 10 gyors, egyszerre ismerős és újszerű, valamint hogy Windows 7-ről vagy 8-ról mindenképpen érdemes az új operációs rendszerre váltani – – írja a Microsoft csapata az Infovilág szerkesztőségébe eljuttatott közleményében. Mától a használókat több lépésben értesítjük majd arról, hogy az ingyenes frissítés már telepíthető, miközben az üzletekben is elérhetővé válnak a Windows 10-zel ellátott új eszközök.”

A Microsoft és Windows 10 által képviselt innováció tiszteletére világszerte 13 nagyvárosban, az Egyesült Államokban, Kanadában, és Puerto Ricóban több mint 110 Microsoft üzletben, és sok ezer viszonteladónál tartanak ünnepségeket.

Ezzel egy időben kezdődik az egész éves kezdeményezés, az Upgrade Your World, amely azokat az embereket és szervezeteket állítja előtérbe, akik és amelyek kiemelkedően sokat tesznek azért, hogy ez a világ, amelyben élünk, a mostaninál is jobb hely legyen. Mindenki részese leheta kezdeményezésnek és megoszthatja – az #UpgradeYourWorld hashtag használatával – a többi résztvevővel, miként járul hozzá közössége fejlődéséhez

A Windows 10-re frissítés részleteiről további információk itt (tessék kattintani!) találhatók. Magyar nyelvű hírek a News Centeren a Windows 10-zel ma megjelenő izgalmas újdonságokról. A rajongók ünnepségeiről szóló beszámolók a launch website-on (angolul) olvashatók.

Címkék