Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vodafone-használók, vigyázat, kíváncsi a titkosszolgálat! – Orbáni út: diktatúra

Vodafone-használók, vigyázat, kíváncsi a titkosszolgálat! – Orbáni út: diktatúra
Infovilág

Az indok a legtöbbször a nemzetbiztonság, vagy valamilyen rendkívüli körülmény, a célpont sokszor valamelyik szöveges üzenetküldő, illetve közösségi honlap, csak éppen a beavatkozás hosszú távon ritkán eredményes, mivel ezek az alkalmazások igen rugalmasan tudnak igazodni az új feltételekhez. Viszont hat államban a hatóságok folyamatosan figyelik az adott hálózaton zajló beszélgetéseket, sms-eket, e-maileket, de hogy melyek ezek az államok, azt a Vodafone a fennálló törvények értelmében nem nevezheti meg. A cég egyébként két részre osztja a hivatalos kéréseket.

Az egyik esetben a kormányzati intézményeket nem érdekli a tartalom, a másiknál viszont a titkosszolgálatok éppen erre kíváncsiak. Amúgy a legtöbb forgalmi adatot Olaszország igényelte, majd Magyarország következett, több mint 76 ezer kívánsággal. 

 

A német Der Spiegel hetilap szerzője úgy gondolja, hogy összeomlóban van Európa a görög válság és az amerikaiak számára végzett német lehallgatások miatt, ráadásul Magyarországon és Nagy-Britanniában hátszelep kaptak az internet ellenségei.

Cameron ki is jelentette, hogy az állam ellenőrizni akarja a magánüzeneteket, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag felmondta a demokratikus Európa értékeit.

A magyaroknálOrbán Viktorsaját bevallása szerint illiberális rendszert teremt, ide-odatáncolva a fasisztoid és a tekintélyelvű között. A kormányfő különösen két területen tűnik ki: az egyik a radikális, nacionalista politika a menekültekkel és a kisebbségekkel szemben, a másik a szabad média elkeseredett elutasítása, ideértve a világhálót is.

A politikus egészen zavartalanul, lépésről lépésre a dikutatúrába vezeti az országot, benne uniformizált sajtóval. Európa egykor az értékek közösségeként indult, ma ott tartunk, hogy a brit miniszterelnök nyíltan mondja, amit mond, Orbán pedig nyíltan cselekszik. Ezek az emberek, beleértve Merkelt, tönkreteszik a földrészt. Az európai eszme szétesik és ez olyan dráma, amelynek a méreteit ma még aligha sejtjük. 

Magyarországon uszító kampány folyik a menekültek ellen, magyar polgárok azonban felveszik ellene a küzdelmet – írja az osztrák Kurier. A múlt héten szélsőjobbosok a Keleti pályaudvarnál azt üvöltötték a rémülten várakozó külföldieknek, hogy eljött az idő, védekezni kell, az ország nem menekülttábor. A Jobbikhoz közelálló 64 vármegye hívei neki akartak esni a bevándorlóknak, de a rendőrség közbelépett. A tömeg a jövőben rendszeresen demonstrációkat akar tartani – ahogy egyik vezetőjük megfogalmazta: az Afrikából bezúduló hordák ellen. Iván Júlia, a Helsinki Bizottság ügyvédje azonban inkább az internetes uszításoktól tart, azok ugyanis rendkívül erőszakosak, és félő, hogy ebben a légkörben valami rossz történik...

Az ugyancsak osztrák Neue Kronen Zeitung munkatársa is a menekültek magyarországi „kezelésével” foglalkozik: „Csak a halál lehet a bevándorlók jutalma”. Ilyen felhívásokkal szólítanak magyar szélsőjobbos, félkatonai szervezetek a menekültek elleni harcra. Ezzel szemben veszélyben vannak azok a csoportok, amelyek szolidaritást hirdetnek a migránsokkal. Ilyen körülmények között kezdte meg az Orbán-kormány a kerítés építését, hogy megvédje az országot a bevándorlóktól. Zagyva Gyula a 64 vármegye mozgalom képviseletében azt mondja, hogy ha a rendőrség tehetetlen, akkor majd ők megmutatják menekülteknek a szerb határon, hogy nem érdemes Magyarországra jönniük. És itt van a Betyársereg, valamint a fociszurkolók legnépszerűbb csoportja, az Ultras Liberi is. Továbbá a betiltott Magyar Gárda utódszervezetei is mozgósítanak a bevándorlók ellen...

A mai teljes nemzetközi sajtószemle itt olvasható, tessék kattintani!

Címkék