Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Group’N’Swing lemezbemutató koncertje

A Group’N’Swing lemezbemutató koncertje
Infovilág

A legújabb korong zenei kalandozásra invitálja hallgatóit. Ennek anyaga hallható az élő lemezbemutató koncerten is – fergeteges hangulatú estére lehet számítani. A megszokott swinges, boogies stílus mellett ezúttal a rock’n’roll, a rockabilly és egyéb zenei stílusok is helyet kapnak a repertoárban. Nem okoznak csalódást azoknak sem, akik az új énekessel, Magyar Bálinttal koncertező 10 tagú zenekar korábbi dalaira kíváncsiak.

A „Swing, amíg élek” és a 2013-ban szórakoztató zenei kategóriában Fonogram-díjat nyert „Botrány” után a „Most légy férfi!” a Group’N’Swing sorrendben harmadik korongja. A lemezről nemrégiben klip készült, amely máris nagy siker. Az új dal meghallgatható a youtube-on és játsszák a zenés rádiókban is.

Az együttes nagy sikert aratott az Eurovízió-dalfesztivál hazai válogatóján is, még ha a Retikül című dal  nem jutott is tovább. A Group’N’Swing honlapján régi és új érdeklődők sok más érdekességet is találhatnak.

Gájer Bálint, az együttes előző énekese,  szólókarriert kezdett; a helyére érkezett Magyar Bálint az eddigi énekesnővel, Mihályi Rékával együtt „adja a hangot”. Magyar Bálintnak – ha teljesen nem is ilyen zenei világból érkezett – nem volt nehéz a beilleszkedés, hiszen több zenészt már régebbről ismert. Mihályi Réka szerint kettejük közös produkciója bíztatóan alakul, ha sokat kell is még dolgozni rajta. Már az új felállással is voltak teltházas, nagy sikerű koncertjei a zenekarnak.

Az új lemez bemutatója július 2-án este nyolc órakor kezdődik a Várkert-bazárban. Az énekesek, Magyar Bálint és Mihályi Réka  mögött professzionális zenészek működnek közre: Almási Attila (pozan, bariton szaxofon), Bakó István (szaxofon, vokál), Csík Tibor (trombita, vokál), Nyikes Krisztián (trombita, vokál), Lőrincz Ádám (zongora, vokál), Gyalog Zoltán (gitár), Péntek Tibor (dobok), Molnár Péter (nagybőgő).

Címkék