Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sportcsatornák ordító reklámjai: bírság – Tovább húzódik a Klubrádió pere

Sportcsatornák ordító reklámjai: bírság – Tovább húzódik a Klubrádió pere
Infovilág

A Magyar Média Mecenatúra programban évek óta népszerű műszaki pályázat idei második fordulójában összesen 31,3 millió forint támogatásban részesült hat-hat közösségi televízió és rádió a Médiatanács döntése alapján. A tévék közül sikeresen pályázott a Bonum TV, a Rábaközi Televízió, a TiszapART Televízió, a Pannon TV, a Zemplén TV és a Rákosmente TV, a kisközösségi rádiók közül a miskolci Csillagpont Rádió, a gyöngyösi MaxiRádió és a kiskunfélegyházi Radio Smile, a közösségi minősítésűek közül a Magyar Katolikus Rádió 101,2 MHz és 102,6 MHz frekvenciája, valamint a székesfehérvári Táska Rádió. A Médiatanács a műszaki pályázatokon 2011 óta összesen több mint félmilliárd forinttal támogatott 191 közösségi médiaszolgáltatót, ezzel elősegítve technikai fejlődésüket és a sokszínű médiapiac érvényesülését.

(Klubrádió) Elhalasztotta a tárgyalást a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amelyet a Klubrádió a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ellen indított. Közel 1,4 milliárd forint összegű kárigény érvényesítésére nyújtotta be keresetét a Klubrádió. A kárigény a jogellenesen megfizettetett médiaszolgáltatási díjakból, az elmaradt reklámárbevételekből és a médiatanács jogsértő kommunikációjából fakadó nem vagyoni kárból tevődik össze.

Az eljárás első fokon zajlik, amelyből a második fordulót tartották meg csütörtökön. A felek álláspontjának ismertetésekor sor került Arató András, a Klubrádió vezérigazgatójának a meghallgatására is.

A tárgyaláson a hallgatóság padsorait teljesen megtöltötték az érdeklődők. A per július 14.-én a bizonyítási eljárás megkezdésével, tanúmeghallgatással folytatódik a Fővárosi Törvényszéken.

Címkék