Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fonogram-díjakat adtak át a Várkert Bazárban

Fonogram-díjakat adtak át a Várkert Bazárban
Infovilág

Az életműdíjas Pásztor László és ifjú rajongója.Boggie az év klassazikus pop-rock albuma vagy felvétele kategóriában nyert az All is One Is All című dalával. A modern pop-rock-felvételek kategóriájában a Wellhello együttesé, az alternatív felvételek kategóriájában Szabó Balázs Bandájáé, a hagyományos szórakoztatózenei kategóriában Gájer Bálinté, a hagyományos slágerzenei kategóriában Nótár Maryé lett a trófea. Az év legjobb gyermeklemezéért Halász Judit, a legjobb jazzfelvételért a Berki Tamás–Sárik Péter-duó, a népzenei vagy világzenei kategóriában a Söndörgő együttes lett az idén Fonogram-díjas.

Két díjat is kapott a Halott Pénz zenekar: övé az év dala és elnyerte a rap-hip-hop kategória díját is. – A nyertesek teljes listája itt megtekinthető.

A múlt évekhez hasonlóan az idén is díjaztak olyan külföldi előadókat, akiknek kiadója jelen van a magyar piacon is. A kitüntetetteket a zenei újságírókból, rádiósokból, zenészekből, producerekből és további szakemberekből álló zsűri szavazataival választották ki.  

A vendégek a gálaesten láthatták-hallhatták a többi között az Ivan&The Paarazol (a képen), a Halott Pénz, az Edda együttest, valamint Pásztor Annát a Bikini együttessel.

Címkék