Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új székházba költözik a lila óriás

Új székházba költözik a lila óriás
Infovilág

Az új székház központi elhelyezkedésének, energiatakarékos berendezéseinek és egészséges munkakörnyezetet kínáló megoldásainak köszönhetően az ország egyik legújszerűbb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz.

A Telekom új székházának látványterve.

Az új Telekom-székház az ország legmodernebb irodaházaként, kiemelkedő építészeti megoldásokkal, valamint környezettudatos, fenntarthatósági szempontokon alapuló tervezéssel és építkezéssel valósul meg. Ez lesz Magyarország eddigi legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztése, amely városképileg kiemelt helyszínének köszönhetően a főváros kapujának tekinthető a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányából. Az építés előreláthatólag 2015 negyedik negyedévében kezdődik.

A tervek szerint a Telekom és a T-Systems Magyarország Budapesten dolgozó munkatársainak nagy része ebbe az épületbe költözik, ami tovább erősíti a belső szinergiák kihasználását. A tervezők teljes mértékben a Telekom igényeihez igazítják a Budapest IX. kerületi, Könyves Kálmán körút 34-36. alatti telken felépítendő, 21. századi építészeti arculatú irodaházat, amelyet hosszú távon vesz bérbe a cég. Ennek megfelelően a belső tereket úgy alakítják ki, hogy azokat a legkorszerűbb személyzeti és munkaügyi, valamint informatikai irányzatok alapján lehessen berendezni. Ennek köszönhetően a társaság kiemelkedő színvonalú és egészséges munkahelyi környezetet kínál munkatársainak.

A Telekom folyamatosan vizsgálja hatékonyságjavítási lehetőségeit, és ennek részeként racionalizálja jelenlegi iroda-ingatlanjait. A társaság az új irodaházba beköltözést követően értékesíti a WING Csoportnak három legértékesebb, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a jelenlegi, budai, Krisztina körúti székházát. Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak. A Telekom összességében mintegy 90 ezer négyzetméter irodaterületet szabadít fel, majd az új székházban 60 ezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét.

A Telekom a három, fő, budapesti irodaépület értékesítésekor 2015-ben 6 millió euró, 2016-ban 9 millió euró, 2018-ban 45 millió euró készpénz-bevétellel számol. Az érintett ingatlanok értékesítésével a társaság 2018-ban várhatóan kb. 4 milliárd forint nyereségre tesz szert. A hatékony munkát támogató, újszerű irodai munkakörnyezeten túlmenően a társaság ingatlanüzemeltetési költségei számottevően csökkenni fognak.

 

Címkék