Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Siemens-passzus a szakmai életbe

Siemens-passzus a szakmai életbe
Infovilág

Az Europass mobilitási igazolvány azoknak a tanulóknak jár, akik szervezett körülmények között vettek részt nemzetközi mobilitási programban, akár tanulmányi céllal, akár szakmai gyakorlaton. A Siemens duális szakképzésének köszönhetően Németországban eltöltött szakmai gyakorlat után Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át az elismerést. A tanulók megismerhették a Siemens németországi duális rendszerű szakképzését, jártak a cég mülheimi turbinagyárát is.

Ők kaptak Europasst.

A magyarul kiválóan beszélő Dale A. Martin a többi között elmondta, hogy a hazánkban 125 év óta jelen lévő Siemens az 1990-es években elsőként vezette be a német mintán alapuló duális rendszerű képzést, akkor gazdasági területen. Ennek folytatása a 2012-ben megkezdett duális szakképzés. A diákok hiányszakmákban, modern körülmények között szerezhetnek versenyképes szaktudást, valamint a gyakorlati tapasztalat mellett nyelvet tanulnak, és megismerik a Siemens munkakultúráját is. „Legjobb diákjaink európai uniós támogatással külföldi gyakorlaton is részt vehettek, számukra adjuk most át az Europass mobilitási igazolványt. A külföldi szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatok amellett, hogy diákjaink tudását gyarapítják, előnyösek a leendő munkáltatók és a magyar gazdaság számára is” – mondta Martin.

A Siemens duális rendszerű szakképzésén jelenleg három évfolyamon mintegy 60 diák tanul hiányszakmáknak számító szakokon. Az idén ősszel már a negyedik évfolyam kezdi meg tanulmányait: szeptembertől a hegesztő és az ipari gépész szak mellett a gépi forgácsoló szakot is választhatják a tanulók. A képzés résztvevői az elméleti ismereteket a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, a gyakorlati tudást a tavaly átadott Siemens Képzési Központban sajátíthatják el.

A Siemens duális képzésére augusztus 31-ig lehet jelentkezni. További információ itt, tessék kattintani

Címkék