Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

DNS-340L: hálózati adattároló négy fiókra hangolva

DNS-340L: hálózati adattároló négy fiókra hangolva
Infovilág

A készülék három USB-portjára hálózati nyomtató és külső tárolók is csatlakoztathatók. A két Gigabites port nagysebességű hálózati adatátvitelt kínál akár egy bonding routeren, akár smart switchen keresztül.

A DNS-340L négy 3,5’’ SATA merevlemez befogadására kész egyenként akár 6 TB kapacitással. A merevlemezek behelyezéséhez nem szükséges semmilyen eszköz, sőt, akár a készülék kikapcsolása nélkül is cserélhetők a lemezek. A RAID 0, 1, 5, 10, 1+0 konfigurációk még akkor is lehetővé teszik a merevlemezek tartalmának elérését, ha netán elromlanának a meghajtók. A DNS-340L a D-Link eddigi leggyorsabb, 1,2GHz Marvell chipsetet tartalmazó tároló készüléke a számos alkalmazás kiszolgálása végett kétszeres, 512 MB DDR3 memóriát kapott.

 

 

A DNS-340L nagy előnye, hogy biztonságos adatkezelést kínál többféle készülékről is. A Windows-, Mac- és Linux-kliensek a beépített NFS-szerveren keresztül minden további szoftverigény nélkül elérhetik a hálózati tároló tartalmát. Emellett az Access NAS iOS és Android alkalmazás okostelefonról vagy tabletről is hozzáférést kínál a tárolt fájlokhoz, szöveghez, fotókhoz, zenékhez, videókhoz – külön ftp-kiszolgáló alkalmazás keresgélése nélkül. A DLNA és iTunes médiaszerverek zenéket, videókat továbbíthatnak DLNA (Digital Living Network Alliance) –szabványú lejátszókra.

A ShareCenter hatalmas tárkapacitást kínál legyen szó családi fotó- és videóalbumokról, irodai tervdokumentumokról… A fontos adatok védelméről – a laptopok, tabletek merevlemezének, adattárolójának meghibásodása esetén – a készülék tartozékaként szállított backup-szoftverrel gondoskodik. Természetesen a NAS doboz adatainak távoli, felhő alapú backup mentése is beállítható az Amazon S3, Google Drive és Dropbox integrációnak köszönhetően.

A DNS-340L mindössze 23 wattot fogyaszt készenléti módban, melyből másodpercek alatt képes felébredni. A további energiatakarékosságot segíti az időzethető kikapcsolás és az Ethernet-portok áramfelvételének szabályozása.

Az alapfunkciók mellett egyébként szöveges, képes, zenék kezelését, rendezését segítő myFiles, myPhotos, myMusic kezelőfelület is található a készülék szoftverében. Különösen hasznos alkalmazás a négy D-Link cloud-kamera menedzsmentjét és képének rögzítésére szolgáló mySurveillance.

Címkék