Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mobil szabadság: korlátlan adatforgalom korlátozott sebességgel

Mobil szabadság: korlátlan adatforgalom korlátozott sebességgel
Infovilág

Ha már a csomagokhoz tartozó sávszélesség említtetett, írjuk ide az árakat is: 3000–12 000 Ft. (Feltétel, hogy a reménybeli ügyfélnek legyen valamilyen vezetékes UPC-előfizetése.) A többi lehetőség azonban már akár csábító is lehet sokak számára: ötventől akárhány percig mobilozhat az előfizető, aki ugyanilyen mennyiségben küldhet sms-eseket is. A tarifákat egyébként érdemes tanulmányozni: a ruhamérethez hasonlóan S, M, L, XL osztályba sorolták őket.

Miként a sajtóeseményen többször is elhangzott: az UPC „szentségtörést” is elkövetett a ma bejelentett Mobile Freedom-mal, ugyanis a bevezetőben említett mobilszolgáltatása jórészt még alkalmazkodik a magyar piacon versenyző lila, kék és vörös társaságok díjszabásaihoz, a „mobil szabadság” ajánlat viszont nem ismer adatforgalmi határokat – legföljebb sebességhatárokat… Újságírói kérdésre adott válaszból kiderült, hogy mobilhálózatán az UPC nem alkalmaz (némely szolgáltatóknál már elterjedt) adatforgalom-szűrést, amely lehetetlenné teszi például az internet-protokoll alapú telefonálást.

A mai bejelentésekhez kapcsolódó kiegészítő tájékoztatás szerint az UPC a szolgáltatási kört tekintve a lila óriás mellé állhat a dobogón, hiszen vezetékestelefon-szolgáltatóként teljes körű mobiltelefon-, internet- és tévéműsor-szolgáltatóvá vált.

Az UPC azzal is kényezteti az ügyfeleit, hogy nemrég országos WiFi-hálózatot (WiFree) helyezett üzembe; használata az ügyfelek számára ingyenes. Tekintettel arra, hogy az UPC sok európai, sőt tengerentúli országban is honos, a külföldön is működő helyi WiFi-hálózatokra ugyanúgy csatlakozhatnak a magyar előfizetők, mintha csak itthon tennék, tehát ingyen.

Visszatérve a mai bejelentésre: a tájékoztatóból kiderült, hogy a Mobile Freedom-előfizetéseket nem terhelik hűségidővel, mi több, szolgáltatótól független (tehát a lila, a kék meg a piros sim-kártyájával is működő!) okostelefonokat (később táblagépeket is) kínál az UPC – a most kiadott szolgáltatásismertető leporellója szerint – akár részletre is.

Címkék