Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Két sim-kártya kevés: Acer Liquid E700 Trio

Két sim-kártya kevés: Acer Liquid E700 Trio
Infovilág

Acer Liquid E700 Trio: a microSD mellett még három kártya befogadására alkalmas a készülékház, amely – méretét tekintve – helyet ad még annak a 3500 milli-amper-órás lítium-ion akkunak, amelyik különösen hosszú készenléti időt (1440 órát, 60 napot!) ígér a tajvani gyártó okostelefonja reménybeli vásárlóinak, használóinak. Éppen egy álló napig (24 óra hosszat) lehetne egyvégtében beszélni vele (ezt a lehetőséget nem teszteltük), vagy 100 órán át zenét hallgatni…

Az akkumulátor kapacitásán tehát már nem múlik az akár három sim-kártya használata. Az Android 4.4.2 (KitKat) operációs rendszer vígan elboldogul valamennyivel. Természetesen nem kötelező egyszerre három előfizetés a készülékhez, mi is csupán egyetlen sim-kártyával igyekeztünk megtudni, mit tud az Acer viszonylag új marokfonja.

Az öthüvelykes (12,7 centiméterátlójú) képernyőt 1280×720 pixel tölti be. Bár a 294 ppi-is felbontás nem mondható csúcsteljesítménynek, a kép meglehetősen éles, kellemes. Csak bizonyos betűnagyságok és színek esetében veszi észre a jó szemű használó a dupla éleket. Erős külső fénynél, napsütésben viszont nem a legkellemesebb az Acer Liquid E700 Trio képe, már csak azért sem, mert a képernyő erősen tükröződik, emiatt nehezen olvasható. Normál fényviszonyok között viszont semmi kifogása sem lehet a használójának: elég világos, a színek élénkek.

Az Infovilág rendelkezésére bocsátott tesztkészülék egyaránt rokonszenves, kellemes szemnek s kéznek. A képernyő üvege bizalomkeltően szilárd fogású, a műanyag hátoldal sem csúszós. Egyáltalán: a készülék kellemes tapintású, ami remény szerint egy-két évi használat után is megőrzi ezt a képességét. Úgy véljük, semmi szükség csicsás, krómozott fémsarkokra, -élekre; a lekerekített élek-sarkok biztonságosabb fogást kínálnak. A készülék méretei a gyári ismertető szerint: 147,3×73×9,9 mm, súlya155 gramm– nem mértünk utána, elhisszük.

A készülék lelke a Mediatek (MT6582) Quad Core processzora, szíve 1,3 gigahertz-cel dobog. Gyárilag 2 GB RAM segíti. Akinek kevés a beépített 16 GB memória (amiből a rendszer eleve két gigát elmajszol: Google Places, Google Latitude, Acer Float Apps stb.), az microSD-kártyával megnégyszerezheti.

Finom kezet kíván az Acer Liquid E700 Trio: érintőképernyője ugyanis szerfölött érzékeny. Ujjunk alól könnyen elsiklik az ikon, a kép, az írott parancs, ami fényképezéskor akár idegesítő is lehet. És ha már fotózás: meg kell szokni, hogy hová helyezzük ujjunkat, mert könnyen lencsét is takarhatunk vele.

Adatátvitelhez benne van ebben a telefonban minden, mi szemnek, szájnak ingere: Bluetooth, EDGE, GPRS, GSM, HSDPA, HSUPA, UMTS, VoIP, WLAN (pillanatok alatt csatlakozott a szerkesztőségi WiFi-re), WLAN-b, WLAN-g und WLAN-n. (LTE-vel nem találkoztunk, már csak azért sem, mert a szolgáltatónk sem kínálja föl ezt a gyorsaságot.) Bár ma már egyre több helyütt használják, az Acernek ebből a készülékéből hiányzik az NFC (Near Field Communication), az érintéses, közelítéses adatkapcsolati kommunikációs lehetőség.

Másik érdekesség: bár a képernyő fölött és alatt is számtalan lyukacska jelzi a hangszóró jelenlétét, csak az alsó perforált részből jön hang. Ha már a készülék hátoldalán ott a DTS Studio Sound logó, az ember hegyezi a fülét erre a följavított hangzásra. Aztán rájön, hogy csak a csomagolásban található fejhallgatótól várhat ilyesmit.

Nem nyerte el tetszésünket a telefon fényképező tehetsége. A leírás szerint a képernyő felbontása 3264×2448 képpont, illetve nyolc megapixel, bizony, nem minden felvételünk sikerült élesre. Az autófókuszon lenne mit finomítani; a színek viszont meglepően élethűek. Önfényképezők számára öröm lehet az 1,8 megapixeles előlapi kamera saját vakuval (LED)... A készülék szoftvere fölismeri az arcot, a mosolyt. Készíthető természetesen videó és panoráma-felvétel is, kívánságra följegyzi a helyet, ahol kattintottunk…

A készülék egyéb tartozékai és kényelmi funkciói: urh-rádió, digitális lejátszó, GPS-vevő, WiFi-csatlakozási lehetőség, hangrögzítő, külsőzaj-csökkentő, rezgő hívásjelzés, szinkronizálási lehetőség számítógéppel, emlékeztető stb.

Őszintén megvallva eddig még nem járt szerkesztőségünkben háromsimes okostelefon, ennél fogva az Acer Liquid E700 Trio-t úgy vettük kézbe, mintha négylevelű lóhere lenne. Ha csupán a három előfizetésre alkalmasságát tekintjük, már rokonszenves, főleg, ha az árcédulát is megnézzük; boltja válogatja: 64–70 ezer forint között kínálják. Az átlagos használó számára ajánlott, androidos készülék, kellő méretű képernyővel, megbízható felszereltséggel és műszaki tulajdonságokkal, és ami nem elhanyagolható: jó a fogása.

Címkék