Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Thália humorfesztivál – fotókiállítással

Thália humorfesztivál – fotókiállítással
Infovilág

Kálló Péter fotoriporter.Kálló Péter (képünkön), a Metropol és a Földgömb Magazin fotóriportere, a Sziget Kft. fotográfiai vezetője 16 válogatott alkotásával nem humoros képeket állított ki, mégis Csángóföldtől Azerbajdzsánig az emberek örömét, derűs pillanatait kapta el, legyenek azok bármennyire szegények is. A színházba érkezők az előadás előtt vagy a szünetben február 17-ig, a fesztivál díjkiosztójáig láthatják a kitett fotográfiákat.

Az öt nap alatt összesen 11 produkciót tekinthetnek meg az érdeklődők: a nagyszínpadon – a Thália Színház saját előadásától eltekintve –, további négy vidéki előadást, a stúdiókban öt kisebb színpadigényű produkciót és a Mikroszínpadon is egy egyszemélyes színházat.

A nagyszínpadi produkciók sora 11-én Örkény István: Tóték című tragikomédiájával kezdődik, amit a Miskolci Nemzeti Színház művészei adnak előBéres Attila rendezésében és Görög Lászlóval az őrnagy szerepében.

Másnap a Pécsi Nemzeti Színház egy Hitchcock-film adaptációjával lép fel. A 39 lépcsőfok írója Patrick Barlow, a darabot Horgas Ádám rendezi meg SzéllHorváth Lajos, Darabont Mikold, Köles Ferenc és Mikola Gergő szereplésével. Érdekessége, hogy csak a Hannay-t alakító férfiszínész játszik egy szerepet, a színésznő három, egymástól teljesen eltérő figurát jelenít meg. A többi 26 szerepet pedig másik két színész alakítja. Ettől az eredeti kémtörténet izgalma leginkább bűnügyi komédiába fordul.

A Férfiagy, avagy nincs itt valami ellentmondás? című, egyszemélyes Robert Dubac-vígjátékot Csányi Sándor adja elő Szirtes Tamás rendezésében. Ez az előadás 13-án lesz a Nagyszínpadon.

Február 14-én egy kortárs klasszikust: Max Frisch: Biedermann és a gyújtogatók című, tanulság nélküli tandrámáját adják elő a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészei, Gáspár Tiborral a címszerepben, Keszeg László rendezésében.

A szombathelyiWeöres Sándor Színház egy régi klasszikust, Georges Feydeau: A hülyéje című vígjátékát hozza el Réthly Attila rendezésében, Nagy Cili, Formán Bálint, Bajomi Nagy György, Balogh János, Fekete Linda Trokán Péter, Vlahovics Edit, Kertész Péter és mások előadásában.

A stúdiószínpadok közül az Arizonában 11-én Mogács Dániel önálló estje, a Dr. Mogács országos népbutító kampány kerül színre. Másnap a TÁP Színház mutatja be Mózsik Imre: Lö csibészek – a pokoli trió című produkcióját Vajdai Vilmos rendezésében. Február 13-án a Dumaszínház és a Füge produkciójában látható Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Keszeg László, Mészáros Béla: 40! A vagy véges élet című előadása, amely az öregedést veszi górcső alá. A következő naponÖtvös András adjaelő Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója című fergeteges monológját. A Füge és Orlai Produkcióban készült előadást Göttinger Pál rendezte.

A Mikroszínpadon 15-én Laár András: Besenyő só című abszurd estjét láthatják az érdeklődők. Ugyanaznap, tehát 15-én az Új Stúdióban a Klebersberg Kultúrkúria és a Marczibányi téri Művelődési Központ közös produkciójában a török Aziz Nesin: Ölj csak meg, lelkem! című groteszk játékát adja elő Hűvösvölgyi Ildikó, Harsányi Gábor és Császár Angéla – Juhász Róza rendezésében. 

Címkék