Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kémiaverseny középiskolásoknak – középpontban a környezet

Kémiaverseny középiskolásoknak – középpontban a környezet
Infovilág

A BASF és szakmai partnerei a versennyel a jövő fiatal újítóit keresik, akik képesek a tudományt környezetbarát megoldások megvalósítására felhasználni. A versenyben részt vevő középiskolás csapatoknak egy hétköznapi problémát kell megoldaniuk fenntartható módon. Ez a probléma lehet akár az iskolában tapasztalható pazarló energiahasználat vagy a túl sok hulladéktermelés – a lényeg, hogy a megoldásra tudományos eszközöket használjanak fel. A diákok – tanáraik közreműködésével – a felkészülés és a feladat megoldása közben döbbenhetnek rá arra, hogy a tudomány, és azon belül a kémia és a fizika milyen fontos eszköze a fenntartható fejlődésnek.

A versenyre a diákok fenntartható megoldását bemutató videóval vagy prezentációval április 10-ig lehet nevezni ezen a weboldalon. weboldalon.

A chemgeneration.com oktató weboldal látványosan és szórakoztató módon mutatja be a tudományág történetét, eredményeit és a civilizáció fejlődésére gyakorolt hatását. A kémiai tudásbázist a BASF Hungária Kft. és a Magyar Kémikusok Egyesülete alapította 2011-ben, a kémia nemzetközi évében. A weboldal fő célja, hogy felébressze a tudományág iránti érdeklődést, valamint bemutassa a kémia helyét világunkban, beleértve kiemelkedő szerepét az emberiség jövőjének és fenntartható fejlődésének szempontjából. 

Címkék