Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Volánbusz-dolgozók segítik a gyermekgyógyászati klinikát

Volánbusz-dolgozók segítik a gyermekgyógyászati klinikát
Infovilág

A monitorok folyamatosan érzékelik a beteg babák vérkeringését, a szervek oxigén-ellátottságát és a szívverést. Kedvezőtlen változás esetén nyomban riasztanak, megelőzendő a picik állapotának hirtelen romlását, tartós egészségkárosodását. A műszereket a súlyos állapotú, illetve frissen operált kis életek tartós megfigyelésére használják.

A légzésfigyelő készülékeknek az észrevétlen légzésleállás, a hirtelen csecsemőhalál megelőzésében van életmentő szerepük.

Dr. Máttyus István egyetemi adjunktus szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásából kiderül, hogy igen szoros a klinika költségvetése. A régi eszközökből az igényekhez képest kevés van, a folyamatos használat mellett előbb-utóbb elromlanak. Újak beszerzése a biztonságos gyógyító munka elengedhetetlen feltétele, csakhogy a kórháznak nincs rá elegendő pénze. Életmentő fontosságú a klinika számára a jóakaratú emberek anyagi támogatása.

Az adakozó volánosok segítségét az eszközöket forgalmazó cégek azzal toldották meg, hogy a szokásosnál olcsóbban adták a készülékeket.

A szerk. megj.: Miközben nem tudunk elegendő tisztelettel és hálával gondolni a Volánbusz és a jó ügyekért anyagi áldozatra is kész valamennyi jóakaratú emberre, kénytelenek vagyunk megjegyezni, hogy alapvetően és látványosan javulhatna a kórházak, iskolák, szociális létesítmények ellátottsága, sok-sok életet lehetne megmenteni, ha az őrült stadionépítések meg nemzeti banki pénzszórások, főhivatali költöztetések helyett, a korrupciós mutyik sokaságának a felszámolásával annyi anyagi forrást juttatna a költségvetés a rászoruló ágazatoknak, amennyiből tisztességgel eleget tudnának tenni a hivatásuknak.

Címkék