Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Már készül a korcsolyapálya a bécsi városháza előtt

Már készül a korcsolyapálya a bécsi városháza előtt
Infovilág

Hamarosan ismét lehet korcsolyázni a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatzon, ahol január 23-tól mézeskalácsillat és karácsonyi átszellemültség helyett pazar fényjáték, diszkózene és egy több mint 7000 négyzetméteres korcsolyapálya várja a látogatókat.


A Christkindlmarktot huszadik alkalommal felváltó Jégálom (Wiener Eistraum) március 8-ig tart nyitva délelőtt 9 és este 10 óra között. A felnőttek 6 euró 50 cent, a 14 évesnél fiatalabbak pedig 5 euró ellenében róhatják a köröket a világ egyik legnagyobb mobil műjégpályáján, amelyhez750 méterhosszú, a Városháza park fái között kanyargó Álomösvény is tartozik.

A kezdőknek 450 négyzetméteres külön jégfelület ingyen a rendelkezésükre áll, amely esténként jégtekepályákká változik. A látogatókat előmelegített korcsolyacipők, az egészen piciket pedig ingyen védőeszközök várják.

Aki elfárad, vagy inkább csak nézni szereti a jégen zajló zsibongást, az egy valódi alpesi kunyhó vendégeként lehet részese az élménynek.

A tavaly összesen 650 ezer látogatót vonzott Jégálmot a bécsi óvodás, iskolás és napközis csoportok hétköznap délután négy óráig ingyenesen használhatják. 

Címkék