Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sztárparádé a Fővárosi Nagycirkusz porondján

Sztárparádé a Fővárosi Nagycirkusz porondján
Infovilág

Csaknem három éve működik nemzeti előadó-művészeti szervezetként a Magyar Cirkusz és Vereté Kft. (MACIVA). Első ízben 2013 januárjában rendezte meg a Magyar Cirkuszcsillagok gálaműsorát a Fővárosi Nagycirkusz. A mostani, harmadik nemzeti cirkuszévad január 10-én kezdődik, szintén Magyar Cirkuszcsillagok címmel.

A műsor összeállítói azt a célt tűzték ki, hogy itthon is megismerhessük a külföldön sokat szereplő és méltán elismert, kiemelkedő magyar cirkuszművészeket. Láthatjuk mások mellett a Donnert-csoport világhírű lovas produkcióját, a Rippel fivéreket, a világklasszisnak számító Axt Ibolya trapézművészt, a Monte Carlo-i cirkuszfesztivál magyar bajnokát, Richter Flóriánt. A gálaműsor nemzetközi sztárvendége Cesar Pindo, az ecuadori kígyóember.

Hirsch zoltán bohóc.Kriza Zsigmond, a MACIVA igazgatója a gálaműsor mai beharangozóján kiemelte, hogy a sztárparádénak ígérkező előadás szereplői között ott lesznek a jövő reménységei – a Baross Imre Artistaképző növendékei is, valamint fellép Pakucza József erőművész és magasdrótszámával Ádám Krisztián.

A magyar kultúra napján – január 22-én – ünnepi gálát rendeznek a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol az új műsort Pintér Tibor Lovas Színházának fellépésével egészítik ki. Születésének 130. évfordulója alkalmából külön megemlékeznek a szórakoztató műfaj egyik legragyogóbb művészéről, Hirsch Zoltán bohócról is, aki a holokauszt áldozata lett.

Az idén is folytatódik a cirkuszmisszió: március 12-ig minden csütörtökön vendégül látják a leginkább rászoruló, beteg, fogyatékkal élő, vagy más okból nehéz sorsú gyerekeket.

Címkék