Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Irány a hálózatos világ! – Siemens-részesedéseket vásárolt föl a Bosch

Irány a hálózatos világ! – Siemens-részesedéseket vásárolt föl a Bosch
Infovilág

A háztartási készülékeket gyártó vállalat 2013-ban 10,5 milliárd euró árbevételt ért el mintegy 50 000 munkavállalójával. A cégjegyzékben történő megjelenését követően a vállalat új neve BSH Hausgeräte GmbH lesz.

A BSH teljes felvásárlásának szerepe lesz a Bosch hálózatba kapcsolt épületek és készülékek területén végzett tevékenységének kibővítésében. Az intelligens otthon koncepciók részeként a háztartási készülékek használata még könnyebb és energiahatékonyabb lesz a jövőben: tovább erősödik a készülékek használóbarát jellege.

A BSH által kifejlesztett „Home Connect” alkalmazással például a használók okostelefonjukról vagy táblagépükről wifin keresztül tudják vezérelni a hálózatba kapcsolt készülékeket. A BSH már be is mutatta a Home Connect rendszert használó első készülékeit (sütőket és mosogatógépeket), melyeket továbbiak követnek majd.

„Stratégiai célkitűzésünk, hogy megoldásokat hozzunk létre egy hálózatba kapcsolt világhoz” – nyilatkozta dr. Karsten Ottenberg, aki a jövőben is a BSH vezetője marad. A cég önálló vállalkozásként működik majd a Bosch csoporton belül. „A Bosch révén továbbra is a stratégiánkat maximálisan támogató értékorientált tulajdonosunk lesz” – szögezte le Ottenberg.

A világ egyik vezető háztartási készülék gyártójaként a BSH célkitűzése változatlan: folytatni a világpiaci növekedést és piaci részesedést szerezni főként Európán kívül. Tíz éven belül a BSH árbevételének megduplázását tervezi. Ottenberg szerint ennek eléréséhez bővíteni kell a kutatás és fejlesztés, valamint a BSH márkák területén végzett beruházásokat.

A BSH teljes tulajdoni hányadának megszerzésével a Bosch a nem gépjármű-technikai tevékenységét erősíti. A mostanra teljesen konszolidált fogyasztási cikkek üzletágnak köszönhetően a Bosch árbevételének közel egynegyedét adja majd ez az üzleti szektor. A Bosch teljes árbevételén belül a nem gépjármű-technikai eladások aránya meghaladja majd a 40 százalékot. Így a Bosch nagy lépést tesz afelé, hogy árbevételének mintegy felét a nem gépjármű-technikai tevékenységek adják.

Címkék