Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Online radar a kiber-fenyegetések figyelésére

Online radar a kiber-fenyegetések figyelésére
Infovilág

Alekszandr Gosztyev / Александр Гостев.„Négy évvel ezelőtt a célzott kiber-kampányok még egyedi eseményeknek minősültek, manapság azonban évről évre több ilyen incidenssel szembesülünk. Nem egyedi esetek, ugyanis megtalálták helyüket a kiber-fenyegetések világában, és különleges figyelmet követelnek. Az új online szolgáltatással be akarjuk mutatni a fejlett kiber-kampányok méretét, továbbá eszközt kínálunk a növekedésének az értékeléséhez. Csak az idén a célzott támadások több mint 4400 áldozatát azonosítottuk vállalatok esetében” – mondta Alekszandr Gosztyev / Александр Гостев, a Kaspersky Lab vezető biztonsági szakértője.

Jelenleg a csapat dossziéja hét évnyi kutatási eredményt tartalmaz 29 nagyszabású célzott támadásról, a többi között olyan hatalmas méretű kampányokról, mint a Regin, a Darkhotel, a Cloud Atlas és mások. Az új szolgáltatás révén a használók kapcsolatot fedezhetnek fel a fenyegetések, irányzataik és hatásuk között, tanulmányozhatják az egyes fenyegetések viselkedését.

A nagy kiberfenyegetésekre vonatkozó információk interaktív megjelenítése


Minden egyes kiber-támadást egy hajó jelenítmeg az idővonalon: minél nagyobb a hajó, annál hosszabb ideig tartott a támadás. A hajó mögötti nyom mutatja az első malware-minta azonosításától a kutatás eredményének publikálásáig eltelt időt. A színátmenet jelzi az áldozatok számát.

A szolgáltatás lehetővé teszi a különféle kiber-kampányok közötti kapcsolatok felderítését, és olyan részletes információk megismerését velük kapcsolatban, mint a fertőzések földrajzi szórása, a kiberbűnözők célpontjai és az egyes támadások speciális jellemzői. A szűrő segítségével kategóriák szerint rendszerezhetők az incidensek, lehetővé téve az információk szűkítését például az egy adott országban, magánvállalatokat érintő, bizonyos módszerek segítségével végrehajtott támadásokra.

A célzott támadások interaktív krónikája ezen az oldalon érhető el.

Címkék