Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Eredeti NordTelekom-ötlet: olcsó mobiltelefonálás magyaroknak Nagy-Britanniában

Eredeti NordTelekom-ötlet: olcsó mobiltelefonálás magyaroknak Nagy-Britanniában
Infovilág

A NordTelekom Mobile kártyájához angol és magyar telefonszám is tartozik, a letölthető alkalmazás pedig ingyenes beszélgetésre kínál lehetőséget internetes kapcsolat és okostelefon használata esetén.

A Nagy-Britanniában dolgozó magyarok és az itthoni rokonok, ismerősök között keletkező kommunikációs költségeket látványosan csökkentő mobilszolgáltatással a magyar tulajdonú vállalat sim-kártyájához két telefonszám (egy angol és egy magyar) tartozik, így helyi és nemzetközi hívásokra is versenyképes tarifákkal használható a szolgáltatás. Az egyik legfontosabb előny, hogy itthonról magyar vezetékes tarifával hívható az Angliában tartózkodó rokon, ismerős, a hívást fogadó félnek pedig egyáltalán nem kell fizetnie a beszélgetés után.

A szolgáltatás része a kétnyelvű ügyfélszolgálat, valamint az a lehetőség, hogy a kinti magyarok az itthoni online tartalmakat is gördülékenyen (magyar IP-címről) érhetik el. A sim-kártya és a két telefonszám régi mobil készülékeken, azaz okostelefon nélkül is használható. A sim-kártyát online megrendelés mellett az Angliában folyamatosan bővülő, várhatóan kétszáz, magyar élelmiszereket is árusító boltban is meg lehet vásárolni. Sőt, a Nagy-Britanniába készülők itthon is beszerezhetik a kártyát a NordTelekom irodájában vagy a weboldalon megrendelve. Az egyenleg feltölthető, az előfizetés kifizethető Angliában a PayPoint 20 ezer viszonteladói pontból álló hálózatában, illetve a NordTelekom Mobile weboldalán.

A NordTelekom a szolgáltatás fejlesztésekor piackutatást végzett, és a csomagot a felmérés eredményeire építve alakította ki. Kiderült: az Angliában élő, jó néhány százezerre becsült magyar számára nehézkes és drága a telefonos kommunikáció az itthoniakkal. Magyar telefonjukat vagy kikapcsolva tartják kint, vagy bosszankodnak a magas roaming-díjak miatt, angliai készüléküket pedig itthonról csak nagyon drágán lehet elérni.

A NordTelekom Mobile megoldásával lényegében egy-egy angol és magyar tarifájú mobiltelefont is kap az előfizető egyetlen készülékben, miközben a drága roaming-díjakat nem kell fizetnie.

A NordTelekom Mobile tegnap kezdődött szolgáltatása ingyenes, internet alapú beszélgetést is kínál: online kapcsolat és okostelefon használata esetén a Reenger applikáció letöltésével ugyanis a használók ingyen hívhatják egymást bárhol a világban.

A NordTelekom Mobile a 7,5 font lebeszélhető indulóegyenleggel rendelkező sim-kártyát és a házhoz szállítást (Angliában vagy Magyarországon) most összesen 7 fontért kínálja. Ha elfogy az egyenleg, akkor egyszeri vagy havi rendszeres feltöltést is be lehet állítani a weboldalon. A szolgáltató percdíjai a meghatározó angliai versenytársaké alatt marad (lásd grafikon).

 

A már  feltöltött egyenlegből további kedvezményes 1–30 napos csomagajánlatok választhatók, így tovább csökkenthető a hívások költsége, akár percenként1 pennyre.

A NordTelekom Nyrt. a magyar telekommunikációs piac egyik fontos szereplője, a mobilinternet mellett szélessávú internet-, telefonszolgáltatással, szerverelhelyezéssel is foglalkozik. A saját tulajdonú hálózatán, valamint a Magyar Telekom és Invitel mellett a Vodafone hálózatán is teljes körű internet-szolgáltatást kínál. A magyar tulajdonú NordTelekom Nyrt. 2009-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére. Elődjét 1995-ben alapították fiatal amerikai szakemberek. A céget 1999-ben felvásárolta a Telenor, és Nextra néven nyújtott szolgáltatásokat. A jelenlegi magyar befektetőcsoport 2006-tól irányítja a vállalatot, amely minden évben nyereséget termelt.

Címkék